≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Otac iz pakla priznao da je zlostavljao ćerku koju je držao zaključanu u stanu: Odrekao se roditeljskog prava

Vreme čitanja: oko 4 min.

Pašajlić danas nije izneo odbranu, ali jeste priznao da je zlostavljao ćerku

  • 0
Uroš Pašajlić Suđenje Foto: MUP Srbije

Suđenje Urošu Pašajliću koji je svoju osmogodišnju ćerku L. P. držao zatočenu u stanu na Zvezdari održano je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, a optuženi je priznao da je zlostavljao ćerku, ali ne i kvalifikaciju dela kao nasilje u porodici.

Na današnjem ročištu zatraženo je isključenje javnosti, ali je sud doneo odluku da za sada neće biti isključenja javnosti.

Pašajlić je pred sudom rekao da je po zanimanju programer, kao i da je završio srednju školu za veb dizajn na Hamburgu.

- Osuđivan sam davno, kada sam koristio marihuanu zbog očeve smrti - rekao je Pašajlić.

Pašajlić danas nije izneo odbranu, ali je negirao da je zlostavljao partnerku Ivanu L. Takođe je priznao da je ćerku držao zaključanu u stanu na Zvezdari.

- Priznajem za dete, zbog konzumiranja nedozvoljenih supstanci i situacije u kojom sam se nalazio. Za ženu ne - dodao je Pašajlić.

On je istakao da priznaje opis radnje, ali ne i kvalifikaciju dela kao nasilje u porodici.

Odbrana je predložila da bude saslušan muškarac koji je bio sa Pašajlićem u noći u kojoj je navodno tukao partnerku, kao i da se uradi neuropsihijatrijsko veštačenje Ivane L. i rekao da je "zbog korišćenja supstanci sklona izmišljanju".


Takođe, zatraženo je da budu dostavljene informacije o tome da li je Ivana L. odlazila u teretanu u periodu za koji je rekla da joj Pašajlič nije dozvoljavao da izađe iz stana.

Tužilaštvo se usprotivilo neuropsihijatrijskom veštačenju.

Odrekao se roditeljskog prava

Pašajlićev branilac dostavio je sudu dokument Centra za socijalni rad Zvezdara u kom Pašajlić navodi da se odriče roditeljskog prava.

- On je priznao svoju grešku i odrekao se roditeljskog prava - rekao je advokat Lukić.

Pašajličev advokat zamolio je sud da njegov branjenik odbranu iznese na narednom ročištu jer je mislio da je u pitanju pripremno ročište. On je takođe zatražio da bude saslušana Ivana L. pre nego što bude doneta odluka o neuropsihijatrijskom veštačenju.

Naredno ročište zakazano je za 5. oktobar.

Odloženo suđenje

Suđenje Urošu Pašajliću trebalo je da počne 28. jula, ali je odloženo zbog odsustva njegovog branioca Nemanje Lukića, koji je bio na odmoru.

Pašajlić je rekao da je sam angažovao advokata i da je upoznat sa tim da njegov advokat danas neće prisustvovati suđenju, ali i da će njegov branilac biti prisutan na narednim ročištima.

Podsetimo, devojčica je u stanu pronađena 24. marta u kupatilu stana u lošem stanju, a potraga za Pašajlićem trajala je četiri dana. On je lociran je pomoću baznih stanica mobilnog telefona i uhapšen u štek stanu na Karaburmi, gde ga je krio prijatelj.

Tokom istrage slučaja sa Zvezdare, "isplivali" su stravični detalji.

- Devojčica (8) je živela sama u tom stanu, on je ponekad dolazio i obilazio. Živela je u kupatilu, zaključana. Ključ je bio sa spoljne strane brave. Kada je otključano, ona je nađena u kadi, obučena. Nije imala vidljive povrede, ali je bila u katastrofalnom stanju. Ceo stan je bio pun smeća - rekao je za Telegraf.rs sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Za činjenicu da Pašajlić ćerku drži zatočenu policija je saznala kada je Pašajlićeva partnerka Ivana L. (47) prijavila.

- Došla je u stanicu sa vidnim teškim povredama na licu. Rekla je da ju je Uroš udario glavom u nos i da misli da joj ga je polomio. Tada je navela da je saznala da on ima ćerku koju drži u stanu u Mirijevu i koju samo povremeno obilazi - rekao nam je sagovornik.

Ivana je takođe bila zatočena i to u stanu u Borči.

Kako je ispričala policiji, Pašajlić ju je 19. marta pretukao, a ona je pet dana kasnije skupila snagu da pobegne i prijavi ga. Rekla je da nije smela da izađe iz stana u Borči jer ga se plašila, kao i da joj je nos slomio glavom. Tada je saznala da Pašajlić ima ćerku koju drži zaključanu u stanu na Zvezdari, da devojčima ima osam godina i tamo živi sama, a on je ponekad obilazi kako bi joj odneo hranu.

Optužen za dva krivična dela

Pašajlić se na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu branio ćutanjem, a naveo je da duže vreme pije i koristi narkotike.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom je stavljeno na teret da je u vremenskom periodu dužem od dve godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet svoje ćerke, maloletne oštećene L. P. čime bi učinio krivično delo Nasilje u porodici.

U toku postupka biće preduzete dokazne radnje u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenog Pašajlića stiču obeležja i krivičnih dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i Kršenje porodičnih obaveza. Takođe, biće preduzete dokazne radnje kako bi se utvrdilo da li je nad Ivanom L. (47) emotivnom partnerkom počinio Nasilje u porodici, Zlostavljanje i mučenje i Protivpravno lišenje slobode, navedeno je u sopštenju tužilaštva.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Pašajlić je optužen za dva krivična dela - Nasilje u porodici i Zlostavljanje i mučenje na štetu maloletnog lica - a mogao bi da dobije više od 10 godina robije.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je otkriveno jezivo zlostavljanje devojčice (8) na Zvezdari

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA