≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saznajemo: Proširena istraga protiv oca Uroša Blažića

Vreme čitanja: oko 1 min.

Blažić je osumnjičen da je u selima Malo Orašje i Dubona ubio 9 osoba

  • 2
Mladenovac, pucnjava, policija ubistvi osumnjičeni U.B. Foto: Nikola Anđić, MUP

Više javno tužilaštvo u Smederevu proširilo je istragu protiv Radiše Blažića iz Mladenovca, oca Uroša Blažića zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo telo protiv opšte sigurnosti, saznaje "Telegraf.rs".

Blažić je osumnjičen da je u selima Malo Orašje i Dubona ubio 9 osova i ranio 13 pre četiri meseca.

Radiša je danas saslušan u tužilaštvu na okolnosti koje mu se stavljaju na teret.

Kako saznajemo, naredba o proširenju istrage prema okrivljenom R.B. je rezultat utrvrđenigh činjenica i prikupljenih dokaza u dosadašnjem toku istrage na teret mu se stavlja da je nabavio veću količinu vatrenog oružja i eksplozivnih sredstava koju je potom držao neobezbeđenu na tavanu u kući u kojoj je živeo okrivljeni U.B. , njegov sin. Timer mu je omogućeno da dođe u posed tog oružja između ostalog automatske puške i pištolja koje je potom U.B. koristio prilikom izvršenja krivičnog dela teško ubistvo kada je lišio života devet lica i pokušao da ubije još 13 lica.

Podsećanja radi, protiv R.B. se već vodi istraga zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a od momenta hapšenja nalazi se u pritvoru.

Takođe, u pritvoru se nalazi i U.B. protiv koga se vodi istraga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistva, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, a i dalje se u pritvoru nalaze njihovi rođaci G.G. i B.G. zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tužilac na potezu

    8. septembar 2023 | 14:50

    Sve članove porodice treba optužiti za saučesništvo u skrivanju nelegalnog oružja! To da bude praksa za svaki budući slučaj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA