Vreme čitanja: oko 1 min.

MUP o velikoj akciji hapšenja poreskih službenika: Otkriveno za šta se sumnjiči rukovodilac zemunske filijale

Vreme čitanja: oko 1 min.

A. P., inače rukovodilac jednog odeljenja zemunske filijale Poreske uprave je, kako se sumnja, svojim parafom overio i odobrio Zapisnik o kontroli koji je sačinjavala D. S. i time omogućio nezakonit povraćaj PDV-a jednom preduzeću

  • 4
MUP LOGO policija policijska značka Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su šest osoba zbog postojanja sumnje da su izvršile više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i na taj način oštetile državni budžet za oko 124,1 milion dinara.

Uhapšeni su zaposleni u Ministarstvu finansija Poreskoj upravi Filijala Voždovac Lj.Š. (64), D.S. (48), A.B. (51), T.V. (64), A.P. (58), D.S. (58), zaposleni u Poreskoj upravi Filijala Zemun.

Sumnja se da su Lj. Š., D. S., A. B. i jedna osoba za kojom se traga, kao i T. V. i D. S., od januara 2021. do januara ove godine, unošenjem lažnih podataka u Zapisnike o kontroli osam preduzeća omogućili da se tim preduzećima isplati povraćaj PDV- a.

A. P., inače rukovodilac jednog odeljenja zemunske filijale Poreske uprave je, kako se sumnja, svojim parafom overio i odobrio Zapisnik o kontroli koji je sačinjavala D. S. i time omogućio nezakonit povraćaj PDV-a jednom preduzeću.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi

    11. septembar 2023 | 13:00

    Korupcije ima svuda i treba sve opstine dobro procesljati na cijoj se muci pojedinci bogate. Pogotovo gde je uknjizenje kuca i stanova nikad im dosta para.

  • Циле

    11. septembar 2023 | 11:42

    Јел сте ви свесни да порески инспектор има 60 хиљада плату, еееееј и не само порески него и сваки други и како мислите да не узимају мито, од ваздуха да живе, језиво...

  • Veteran

    11. septembar 2023 | 11:36

    Pre dve godine hteli su da me ojade, nabili mi porez 2ooo€ nisu znali da mi objasne zbog čega, nego jedva su izašli na teren da se uvere da odelenje nije završeno i da nije za upotrebu, ali su mi rekli prvo plati pa se žali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA