≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Izbola muškarca posle intimnog odnosa: Optužena pred sudom u Nišu danas iznela sramnu odbranu

Vreme čitanja: oko 5 min.

Suđenje će biti nastavljeno saslušanjem veštaka neuropsihijatara i stručnjaka sudskomedicinske struke

  • 2
Žena sa nožem napada muža, supruga, svađa, brak, nasilje u porodici  urgentni centar Foto: Profimedia/Alamy, Telegraf

Nišlijka A.N. (30) optužena za pokušaj teškog ubistva jer je 2. novembra prošle godine oko jedan sat iza ponoći nožem u vrat ubola D.R. (43) sa kojim je prethodno imala seksualne odnose, i na današnjem suđenju pokušavala je da umanji svoju odgovornost. Ona je delimično priznala krivicu za delo, nije negirala da je nožem napala čoveka koga je dan ranije upoznala ali se branila da je tako reagovala jer je bila žrtva silovanja.

Zbog smrti jednog od sudija porotnika, postupak je krenuo od početka pa su ponovo izvedeni svi dosadašnji dokazi. Pročitani su iskazi i optužene i oštećenog koji su potpuno kontradiktorni jer dok A.N. tvrdi da je postupala braneći se od seksualnog napada, D.R. je tvrdio da je nevina žrtva.

Kako je pred sudom ispričala A.N. , ona je D.R. upoznala u kazinu gde se kockala.

- Ostala sam bez novca kada se on pojavio, pričali smo a onda je on počeo da mi uplaćuje pare, bilo je to mislim oko 30, 40.000 dinara. Napominjem da ja to nisam od njega tražila već mi je novac dao svojevoljno. Popili smo par pića, pričali, izgledao mi je sasvim normalno. kazala sam mu čime se bavim, gledao je moje snimke na Jujtubu, hteli smo da popijemo još nešto ali je bilo već kasno. Zato sam predložila da odemo u hotel u kome često odsedam. Napominjem da sam u tom objektu boravila i po 15 dana i da nikada nije bilo problema – opisala je A.N. susret koji se umalo kobno završio po D.R.

Priznala je da je sa poznanikom te večeri imala seksualne odnose te da su zajedno proveli noć u hotelu.

- Ujutro sam otišla da detetu odnesem hranu, on mi jetelfonirao i zatražio da se vratim pa sam uzela taksi i to učinila. Uveče smo ponovo imali pdnose ali je on tada postao veoma grub, povređivao je i pretio mojoj majci i detetu. Tražio mi je novac koji mi je dao u kazinu i stalno povećavao taj iznos kao da je kamataš. Pozlilo mi je jer nisam očekivala da će mi taj novac tražiti, bila sam na ivici nervnog sloma pa sam popila tablete i alkohol. Otišla sam do kuće, uzela nož a onda se vratila u hotel. On je bio budan i spreman na svađu jer je očekivao da ću mu doneti pare. izvukla sam nož iz torbe, on me je uhvatio za ruke, nisam videla gde sam ga ubola. Istrčala sam iz sobe, on je krenuo za mnom, u hodniku sam mu bila veoma blizu, da sam htela da ga ubijem, mogla sam to da učinim. Tačno je da sam posle toga lupala na vrata sobe ali to sam činila da vidim da li je živ. Nisam bila svesna da mi je sve vreme nož u ruci,ispustila sam ga tek kada je došla policija – ispričala je A.N.

Ranjeni muškarac nije prisustvovao današnjm glavnom pretresu iskoristivši svoje pravo da se ne pojavi jer je saslušan na prethodnom delu suđenja. On je kazao da je u hotel došao ponovo na poziv A.N.

- Kazala je da joj je dete u bolnici a da sa majkom ne razgovara te me je zamolila da joj produžim boravak u hotelu.Nisam pretio ni njoj ni njenoj rodbini, sačekala je da se uspavam a onda sam osertio kako mu nož prodire u grkljan. Kad sam skočio ona je bila tu a meni je krv curila kao iz česme. Nisam joj tražio nikakav novac, dogovarali smo se da idemo zajedno u Beograd te da joj plaćam stan dok ne pokrene pevački posao. Lepo smo se slagali, me znam šta joj je bilo. Imam dosta novca od privatnog biznisa, nosim vrednu zlatnu narukviccu koju sam stavio pod jastuk pre nego što sam zaspao – rekao je D.R. i dodao da se prisdružuje krivičnom gonjenju i ističe imovinskopravni zahtev.


Danas su saslušani svedoci koji su trebali da rasvetle motiv nesvakidašnjeg zločina. Majka A.N. Slavica M. iskoristila je zakonsko pravo da uskrat iskaz a svedočili su Borisav Banović, recepcioner u hotelu i Katarina Veličković taksistkinja.

Banović je lazao da je te noći bio na dužnosi ali je istakao da nije čuo ništa što bi potkrepilo navode o silovanju.

- Zvučna izolacija je prilično loša, soba u kojoj su njih dvoje bili je desetak metara od recepcije. Nisam ništa čuošto bi ukazivalo da je došlo do bilo kakvog sukoba. Ona je došla na recepciju i zatražila makaze koje sam joj dao jer uvažavamo naše goste. Odjednom se ona pojavila, tražila je taksi. Nisam na njoj primetio nikakve povrede niti je bila uznemirena. Video sam lokvu krvi, ona je lupala na vrata sobe i rekla mi :-Ma, živ je, samo neće da otvori! Molila me je da ne zovem policiju, ali sam ja to učinio. Tek kada je policija došla video sam da u rukama ima nož – kazao je Banović.

Iskaz taksistkinje nije uneo više svetla u ovu mračnu priču. Ona je kazala da je A.N. dovezla do hotela, da je provela pola sata sa njom i D.R. i da nije primetila ništa sumnjivo. Postoji sumnja da je D.R. umalo izgubio glavu zbog vredne narukvice jer je A.N. ranije osuđivana zbog krađe i držanja oružja ali je moguće da će pravi motiv ostati misterija i do kraja suđenja.

Branilac A.N. advokat Miljana Domazet zatražila je da se njenoj klijentkinji ukine pritvor ali je sudsko veće kojim predsedava sudija Mirko Drašković to odbilo pa je A.N. vraćena u pritvorsku jedinicu KPZ Niš.

Suđenje će biti nastavljeno saslušanjem veštaka neuropsihijatara i stručnjaka sudskomedicinske struke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA