Vreme čitanja: oko 5 min.

Dan D za Darka Kostića: 10 meseci sud čeka da iznese odbranu

Vreme čitanja: oko 5 min.

Suđenje modnom kreatoru Darku Kostiću trebalo je da počne još u aprilu, ali zbog nedolazaka i dalje nema pomaka

  • 0
Darko Kostić, nastavak suđenja Foto: ATA images

Suđenje modnom kreatoru Darku Kostiću trebalo je da počne još u aprilu, ali do toga nije došlo jer se modni kreator uopšte nije pojavljivao u sudu. Kako je na prošlo ročište došao i istakao da će od sada, s obzirom na to da je angaživao novog advokata, da dolazi redovno, on bi danas trebalo da iznese svoju odbranu pred sudom.

Njega je prošle godine Š. H. (20) prijavio policiji jer ga je držao zatvorenog u stanu i pretio da će da ga ubije. Policiju je pozvao drug Š. H. i tvrdio da Darko Kostić drži u ostavi njegovog prijatelja i da mu preti da će da ga ubije.

Oštećeni mladić upućen je u policijsku stanicu zbog prijave, dok je Darku Kostiću određeno policijsko zadržavanje zbog ugrožavanja sigurnosti i protivpravnog lišivanja slobode. Š. H. je se oslobodio tako što je iskoristio nepažnju kreatora i izašao iz stana. Policija ga je zatekla na ulici oko tri sata posle ponoći.

- Rekao je da su se prvo zabavljali, konzumirali opijate i da je nakon toga Darko Kostić izgubio kontrolu i fizički nasrnuo na njega. Kaže da mu je stavio na glavu nešto kao majicu i za to vreme ga vezao i zatvorio u ostavu. Onda mu je pretio i vikao da će da ga ubije - rekao je ranije Telegrafov sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Tri nedelje u pritvoru

Darko Kostić je na saslušanju pred tužiocem rekao da nije kriv.

Ipak, tužilaštvo je nakon toga dezurnom sudiji za prethodni postupak podnelo predlog za određivanje pritvora jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Kostiću je 21. aprila određen pritvor do 30 dana. Nepunih mesec dana kasnije, 12. maja, pritvor mu je ukinut.

Kostićev tadašnji advokat Dimitrije Ilić rekao je da je modni kreator saslušan i da je negirao sve za šta je optužen.

- Dobili smo rešenje, žalićemo se, izneo je odbranu opovrgnuo je sve što je navedeno u krivičnoj prijavi, ponudili smo dokaze, video snimke, svedoke. Svi dokazi koji su prijavljeni nisu pronađeni u stanu, obavljen je pretres stana i ništa od onoga što su oni naveli nije nađeno - rekao je Ilić.

On je dodao da se nadaju da će tužilaštvo da ispita sve ove navode, činjenice i okolnosti koje su date i da će on uskoro biti na slobodi.

- Određen mu je pritvor preventive radi. Mislim da se sud time vodio, kako bi obezbedio dokaz, a to je ispitivanje tog svedoka oštećenog. Nakon tog ispitivanja, njemu će biti ukinut pritvor - rekao je Kostićev advokat.

On je dodao da se Darko bori, te da se više od sat i po vremena branio i sam predložio 15 dokaza.

- Odgovorio je na sva pitanja, na tužilaštvu je sada da odradi svoj deo posla, da pribavi sve te video snimke, materijalne dokaze o kojima je on govorio. On je u ovim oštećen. Iz njegovog stana su odnete skupocene haljine, i mi mislimo da iza toga stoji teška krađa - rekao je on.

Video: Advokat Darka Kostića posle saslušanja: Ništa mu nije nađeno, nadamo se da će uskoro na slobodu

Suđenje trebalo da počne još u aprilu

Kostić se u aprilu pojavio pred sudom, ali je njegov branilac dostavio podnesak sudu da okrivljenom otkazuje punomoćje. Tada počinje serija nedolazaka modnog kreatora, a čak ni sud nije mogao da mu uđe u trag.

Na ročište u maju došla je Kostićeva majka Svetlana Kostić došla koja je saopštila sudiji da je "njen sin drugi put imao operaciju viličnih kostiju, te da zato nije došao na ročište".

Ipak, medicinsku dokumentaciju koja bi izostanak opravdala nije dostavio, niti ju je poslao po majci.

Sudija je naložila da Kostić na naredno ročište bude priveden i to da se proveri njegova adresa na Voždovcu, kao i adresa ateljea u opštini Stari grad.

- Niste dostavili medicinsku dokumentaciju. Sada ćemo ga prevesti, sledeći put ide poternica, a naredni put pritvor. Recite mu da dođe, da možemo da započnemo sa procesom - rekla je sudija Kostićevoj majci.

Uprkos tome što je sudija rekla, Kostić nije došao na suđenje ni krajem maja.

Iako je naloženo da na današnje suđenje bude priveden sa obe adrese - mesta stanovanja i ateljea, Darko Kostić ponovo nije pristupio u sud, te je suđenje zbog toga odloženo.

- Nismo dobili izveštaj o razlogu neprivođenja, a majka nije dostavila medicinsku dokumentaciju za Kostićev izostanak sa prethodnog ročišta - rekla je sudija.

Ona je naložila da se uputi dopis PS Voždovac i Stari grad kako bi se znalo šta je razlog neprivođenja. Na osnovu toga koji je razlog u pitanju, biće doneta odluka o raspisivanju poternice za Kostićem.

Za poternicu je imalo osnova, kako je sudija navela, jer je Kostić i ranije tražen, ali se sam odazvao sudu nakon raspisivanja potrage.

On se konačno pojavio na ročištu u avgustu, ali je ono ponovo otkazano.

Naime, modni lreator ima novog branioca jer mu je prethodni otkazao punomoćje. Njegov branilac zamolio je sudiju da se ročište ne održi, kako bi imao vremena da pripremi odbranu. Očekuje se da će Kostić tu odbranu da iznese danas, ukoliko dođe u sud.

- Neće više biti izuzetaka. Sudija, hvala i Vama i tužiocu na razumevanju i što ste mi dali prostora - rekao je Kostić.

Napadnut u pauzi između suđenja

Kostić je u julu sav krv av završio u Urgentnom centru. A. K. (24), je čvrstim predmetom udario u glavu Darka Kostića.

On je priveden, a u policiji je rekao da mu Kostić nije dozvoljavao da izađe iz stana.

Ranije osuđivan

Kostić je u junu 2021. godine osuđen na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom zbog polnom uznemiravanja maloletnika i držanja droge za ličnu upotrebu.

Istom odlukom je oslobođen za dva krivična dela - polno uznemiravanje punoletne osobe i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Njemu se sudilo jer se, prema navodnim izjavama mladića, mladić tokom noći našao sa modnim kreatorom Kostićem u svom stanu. Njih dvojica su se upoznali preko društvenih mreža, a Kostić je navodno poneo flašu soka, kojeg su popili po času i posle kojeg se B. Z. nije osećao dobro.

Kostić ga je tada otvorenom šakom udario u glavu i tražio mu da skine pidžamu.

B. Z. ga je prijavio policiji, koja je tokom pregleda odeće navodno pronašla spid. U stanu u kojem su se sastali pronađene su i tablete dijazepama.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA