Vreme čitanja: oko 2 min.

Stricu određen pritvor za pedofiliju: Sumnjiči se da je 2 godine seksualno zlostavljao ćerku (9) rođenog brata

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za sada nema informacija kako je napadač na dete otkriven, da li je zatečen na delu ili je devojčica shvatila da u stričevom ponašanju nešto nije u redu pa se poverila roditeljima

  • 0
Pedofil, pedofilija, zlostavljanje, maltretiranje, devojcica, ilustracija, Devojka u senci Foto: Profimedia/Alamy

Lazaru S. (23) iz sela Lipovac kod Ražnja, koji se sumnjiči da je obljubio bratanicu (10), kako je rečeno za Telegraf.rs, Viši sud u Nišu odredio je pritvor. Veruje se da je ćerku od svog rođenog brata seksualno zlostavljao 2 godine.

Na teret mu se stavlja obljuba nad detetom.

Podsetimo, meštani ražanjskog sela Lipovac sa nevericom su dočekali vest da je njihov komšija Lazar S. (23) osumnjičen za monstrouzno zlostavljanje devetogodišnje kćeri njegovog rođenog brata.

Mladića svi u selu dobro poznaju i kako kažu, nikada nijednim svojim gestom nije nagoveštavao da ima pedofilske sklonosti. Zgroženi su posebno saznanjem da je žrtva njegovog sramnog čina devetogodišnja devojčica koja mu je blizak rod.

Meštanka Lipovca kaže da ovu porodicu odlično poznaje te da je veoma potrešena nakon saznanja za šta se sumnjiči dvadesettrogodišnjak.

- Ovde živi tek nešto više od 250 ljudi, svi se odlično poznajemo. Taj dečko ne boravi u istom domaćinstvu sa bratom, tačnije rečeno, jedan brat ima svoju kuću u kojoj stanuje sa ženom i decom a taj drugi koji je uhapšen, živi sa majkom. Ona se preudala pa je on ostao sa njom dok je drugi zasnovao porodicu i odvojio se – priča naša sagovornica.

Kako dalje navodi, osumnjičeni Lipovčanin je odavao utisak veoma pristojnog mladića.

- Uvek se svima javljao, nikada se u selu niko na njega nije požalio. Tako nešto bi bilo nemoguće sakriti, pa ovde se svi znamo. Prosto mi je neverovatna pomisao da bi mogao da učini tako nešto. Ko zna šta se tu sve dešavalo, on je bio jedno vreme oženjen ali ga je žena napustila. Radio je u jednom putarskom preduzeću ali je ostao bez posla, da li je sam dao otkaz ili su ga otpustili, stvarno ne znam – kazala je ova Lipovčanka.

Prema nezvaničnim informacijama, on je počeo da zlostavlja dete kada je imalo samo sedam godina.


- Osumnjičeni je koristio odnos poverenja kao bliskog srodnika i imao je neometan pristup devojčici. Zlostavljao je u kući svog brata kada bi roditelji bili odsutni ili kada bi mala dolazila kod bake u kuću u kojoj on živi – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Za sada nema informacija kako je napadač na dete otkriven, da li je zatečen na delu ili je devojčica shvatila da u stričevom ponašanju nešto nije u redu pa se poverila roditeljima.

Istragu ovog slučaja vodi Više javno tužilaštvo koje će naložiti sudskomedicinsko i neuropsihijatrijsko veštačenje žrtve. Tek nakon tih veštačenja znaće se tačna priroda radnji koje je stric preduzimao prema devetogodišnjoj bratanici.

Krivični zakonik navodi da ko izvrši obljubu ili sa njom izjednačen čin sa detetom kazniće se kaznom zatvora od pet do dvanaest godina.

(Telegraf.rs)

Video: Rekonstrukcija zločina u Ripnju: Stojan (38) silovao i ubio devojčicu (16) pa joj izbo porodicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA