Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkrivamo zašto su plaćenici iz Srbije bili u Sarajevu: Novi detalji iz slučaja "hapšenje u elitnoj zgradi"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Darko Dulović prošle godine oslobođen je optužbi da je učestvovao u teškom ubistvu Siniše Milića Bosketa na Autokomandi 2018. godine, Jovanović je navodno sarađivao sa Darkom Šarićem, ali i Nikolom Vušovićem - Džonijem sa Vračara

  • 2
Bosanska federalna policija, Bosna, Sarajevo Foto: Marko Jovanović

Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović (33) uhapšeni su po Interpolovoj poternici u Bosni i Hercegovini, tačnije u "Sarajevo Tower" elitnoj zgradi, a kako se navodi, istraga utvrđuje dve ključne stvari.

"Radi se na tome da se vidi šta su ovde radili i koga sa planirali kda likvidiraju", rečeno je.

Obojica su dobro poznati našim "organima reda".

Naime, Dušan Jovanović Giba sa Karaburme spomenut je u postupku koji se vodi protiv Veljka Belivuka i njegovog klana. Tačnije, okrivljeni svedok, Bojan Hrvatin, je tokom svedočenja rekao da je upravo Giba ubio Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu u julu 2020. godine. Odnosno, da je bio jedan od egzekutora.

Jovanović je navodno sarađivao sa Darkom Šarićem, ali i Nikolom Vušovićem - Džonijem sa Vračara.

"Na stadionu Partizana video sam Dušana Jovanovića, koga poznajem iz Centralnog zatvora, a na stadionu je bio u društvu Marka Miljkovića. Miljković mi je tada rekao da je Dušan Jovanović jedan od egzekutora Kožara i Hadžića. Na Skaju je Jovanović imao nadimak Dom. Rečeno mi je da je drugi egzekutor na Krfu bio Vladimir Vojinović", rekao je Hrvatin.

Jovanovićevog rođenog brata Vuka izrešetali su pre godinu dana na Karaburmi, što je navodno bila opomena za Gibu - "da se smiri".

Darko Dulović koji je uhapšen sa Gibom prošle godine oslobođen je optužbi da je učestvovao u teškom ubistvu Siniše Milića Bosketa na Autokomandi 2018. godine.


Istovremeno mu je ukinut ranije određen pritvor, a povlači se i poternica koja je za njim raspisana.

Duloviću se, inače, sudilo u odsustvu. On je bio uhapšen u Crnoj Gori, gde je zbog trgovine drogom izdržavao dvoipogodišnju kaznu i nakon njenog okončanja pušten je na slobodu. U slučaju "ubistva Bosketa" teretio se da je dao svoj automobil da se koristi u toj likvidaciji, da se njime ode na novobeogradski buvljak i kupi telefon, kojim je kasnije aktiviran eksploziv postavljen ispod Milićevog džipa, zatim da se tog dana prati Milić i ubije na Autokomandi.

Ubijeni Siniša Milić bio je bivši pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice i navodno blizak saradnik Filipa Koraća.

"Krili" se najskupljoj zgradi u Sarajevu, živeli raskalašno

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Sarajevo Tower (@sarajevotower)

Prema našim nezvaničnim informacijama, iznajmili su ceo sprat ove zgrade i živeli prilično upadljivo s obzirom da su bili begunci na Interpolovoj poternici.

"U zgradi Sarajevo Tower stanovi za injamljivanje idu od 1.500 evra, pa naviše. To su luksuzni apartmani. Uhapšena lica su iznajmila ceo sprat i sve su nadgledali, ali su i bili nadgledani. Ceo kompleks je u kamerama, a oni se nisu ponašali neupadljivo, obzirom da su na poternici. Vozili su skupa kola, živeli poprilično rasklašno", rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Ističe da su veoma lako uhapšeni.

"Često su bili u ženskom društvu, bili su bučni i odmah su bili "targetirani" kao sumnjivi".

Njih je uhapsio MUP KS, a uz pomoć OSA-e, koja ih je locirala i razotkrila.

(Telegraf.rs)

Video: U Belivukovoj kući pronađena mašina za mlevenje, potvrđeni tragovi DNK različitih žrtava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salko

    19. septembar 2023 | 07:54

    Znamo sta se u dzamahiriji desavalo 90 tih, I sta rade poturice po srpskim selima

  • neko

    18. septembar 2023 | 17:22

    E bas su se krili u najskupljoj zgradi u sarajevu,i bili bucni.ako je to skrivanje ja onda ne znam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA