≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sastali se glavni tužilac VJT Nenad Stefanović i direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović

Vreme čitanja: oko 1 min.

Razmotreni su i modaliteti proaktivne saradnje i raznemene podataka u cilju efikasnijeg postupanja obe institucije

  • 0
Tužilac Nenad Stefanović Foto: VJT

Unapređenje saradnje u postupcima otkrivanja i procesuiranje krivičnih dela sa elementima korupcije bio je povod za današnji razgovor glavnog javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenada Stefanovića i direktora Agencije za sprečavanje korupcije Dejana Damnjanovića.

Na sastanku u prostorijama VJT u Beogradu, kojem je prisustvovala i zamenik glavnog javnog tužioca za suzbijanje korupcije Brankica Marić, poseban akcenat je stavljen na postupke iz nadležnosti provere imovine i prihoda javnih funkcionera, sukoba interesa, kao i kontrole finansiranja političkih aktivnosti, u kojima se ostvaruje značajna saradnja dve institucije.

Razmotreni su i modaliteti proaktivne saradnje i raznemene podataka u cilju efikasnijeg postupanja obe institucije.

Direktor Agencije i glavni javni tužilac su se saglasili da je uloga Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ključna u domenu krivičnog gonjenja u slučajevima visoke korupcije, dok je uloga Agencije veoma značajna u postupku otkrivanja i iniciranja ove vrste krivičnih dela pred nadležnim tužilaštvima.

Takođe, tokom sastanka je ukazano i na važnost saradnje svih državnih organa u okviru rada “’udarnih grupa“ sa ciljem efikasnog i brzog procesuiranja učinilaca koruptivnih krivičnih dela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA