Vreme čitanja: oko 5 min.

"Rekao je da dobro glumim kada dobijem šamar. Razmišljala sam o suicidu": Potresno svedočenje Milene Radulović

Vreme čitanja: oko 5 min.

Osnovno ispitivanje Milene Radulović održano je danas u okviru suđenja Miroslavu Aleksiću, a pitanja je postavljao njegov branilac Zoran Jakovljević

  • 43
Miroslav Mika Aleksić suđenje Foto: Marko Jovanović

Glumica Milena Radulović koja je prva prijavila vlasnika dramskog studija Miroslava Aleksića za silovanje danas je u Višem sudu u Beogradu započela svoje svedočenje. Nju je ispitivao Aleksićev branilac Zoran Jakovljević, a neki od detalja koje je iznela izuzetno su potresni.

Celo svedočenje bilo je potresno, kako za glumicu koja je sve ponovo proživela, tako i za mnogobrojne pripadnike javnosti u publici. Ona je govorila i o saznanjima o drugim devojkama koje su prijavile Aleksića, ali joj je najteže palo da ponovo ispriča detalje onoga što tvrdi da je proživela.

Radulović je ispričala da prvih šest godina koje je provela u Aleksićevm dramskom studiju "nije mogla da zna šta će da se dogodi na mestu na kom se do tada osećala najsigurnije". Ona je kod Aleksića na časove dolazila od 11. godine, a do zlostavljanja je došlo kada je imala 17.

- Kada se prvi put dogodilo, mislim na početak novembra, na poljubac, bila sam u šoku. Nisam sebi mogla da objasnim šta se dogodilo. Mislila sam da je to neki test da vidi da li sam jaka jer se nedeljama ništa slično nije ponovilo, ali onda je jednom prilikom izvršio penetraciju prstima u moje telo. Bila sam uplašena, osećala sam se izdano. Onaj prema kome sam imala strahopoštovanje mi je to uradio. Osećala sam se prljavo, mislila sam da me time kažnjava. Pitala sam se zašto ja - rekla je Milena.

Istakla je da je posle svega nastavila da dolazi na časove glume jer joj je Aleksić pretio.

- Upućivao mi je pretnje da će, ako odem, da utiče na mišljenje mojih prijatelja, da će da mi se zgadi moj partner. Išamarao me je pred svima, gurao me je dok nisam udarila glavom u ormar. Toliki je uticaj imap na sve da su svi poverovali da je to vežba. Rekao je da Milena dobro glumi kad dobije dva-tri šamara. Svi su aplaudirali. Posle toga sam razmišljala o tome da počinim suicid - dodala je Radulović.

Rekla je da ju je Aleksić "povredio kao niko u životu" i da to nije bila glumačka vežba, kao i da takvu vežbu nikada nisu imali ni u školi glume, ni na fakultetu.

"Imao je 61 godinu, a ja 17"

Opisujući dan kad ju je Aleksić prvi put neprimereno dodirivao, rekla je da su svi otišli, a da je njoj Aleksić rekao da ga čeka u kancelariji. Potom joj je rekao da ustane, a onda joj prišao i poljubio je.

- Dodirivao me je po rukama, zadnjici, govorio je da mora da se trenira. Nisam to odmah svatila kao pretnju, mislila sam da govorimo o mojoj fizičkoj spremi. Kasnije me je pitao o mom seksualnom životu. Koristio je neprimerene reči, da li se kre*em, koliko, da li sam doživela orgazam, da li sam suvopi*asta, da li volim to da radim i s kim. Na kraju tog dana me je poljubio, ja sam bila u šoku. On je imao 61, a ja 17 godina. Zaista odvratno - dodala je ogorčeno.

Kako je rekla, bilo joj je veoma neprijatno da odgovara na takva pitanja. Rekla je Aleksiću da je imala seksualni odnos i sa kim, ali nije odgovarala na ostala pitanja.

- Tresla sam se, bila su jako neprijatna pitanja, nisam znala koja je svrha toga. Kada je hteo da me poljubi, uhvatio me je za potiljak. Nisam mogla da se oslobodim, bila sam paralisana. Pokušala sam da okrenem glavu, ali nisam uspela, čvrsto me je držao. Poljubio me je, fiksirao mi je glavu. Druga ruka mu je bila na mojim leđima. Pokušala sam da ga odgurnem, ali nisam uspela. Kad je krenuo ka meni, mislila sam da će da me zagrli, očinski. Umeo je da nas zagrli tako i da kaže "e, ćero" ili "glupačo". Moje telo je više imalo refleksne pokrete, oni nisu bili kognitivni - rekla je.

Na pitanje advokata zašto nije stisnula zube i tako sprečila Aleksića da je poljubi, ističući da je "to prost refleks ukoliko ne želi da je neko poljubi", odgovorila je da se sve brzo odigralo, da je "njegov jezik bio u njenim ustima pre nego što je stigla da reaguje".

- Nakon toga mi je rekao da raširim noge. Poslušala sam ga jer je to bila naredba. Uhvatio me je rukom preko hulahopki i rekao da "mora da bude nabrekla kao jabuka". Nakon toga mi je rekao "Aj kući" i ja sam otišla. Moj otac, koji je došao po mene, je video da sam uzrujana, ali to nije bio prvi put da sa časa izađem takva. Mika je znao da odabere jedno do troje ljudi koje će da ponižava, pa je tata mislio da s ezbog toga osećam loše - ispričala je.

Kako je rekla, plašila se Aleksića, nije znala na koje sve načine može da je povredi.

- Uživao je u mom bolu i suzama. Svi smo ga slušali, od malena nismo imali priliku da sami upravljamo, već samo kako on kaže. Takvo je bilo i pravilo, "u grupi nema samoupravljanja, samo Mika upravlja" - rekla je.

Kada je Radulović rekla da ne zna kad joj je Iva tačno rekla da je i ona zlostavljana od strane Aleksića, Jakovljević je pitao kako se ne seća toga, ali se seća da li je nosila hulahopke nosila 2013. godine.

- Sećam se kad sam nosila hulahopke, a kad ne, jer je Mika govoro "sad je mnogo lakše", držao me je za noge, to su slike koje pamtim vrlo živo - rekla je Milena.

Iako je ročište trajalo više od tri sata, čini se da je Milena Radulović tek počela sa davanjem svog iskaza.

Ona nije imala neometano izlaganje, već je samo istakla da ostaje pri svemu što je rekla u tužilaštvu, te nije morala ponovo da prolazi kroz svaki bolan detalj onoga što se dogodilo. Svi potresni detalji ispričani su dok ke odgovarala na pitanja Aleksićevog branioca.

Ona će sa svedočenjem da nastavi 19. oktobra.

(Telegraf.rs)

Video: Nastavlja se suđenje učitelju glume: Aleksić stigao na ročište u Palatu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan Ktć

    19. septembar 2023 | 23:13

    Ima mnogo pitanja, kao naprimer : Kako to da se setila da prijavi višestruko silovanje posle 9 god? Ko je uopšte znao za Milenu Radulović pre ovog suđenja. Verovatno je zaključila da bi to skretanje pažnje na sebe bilo dobro za njenu karijeru. To se i potvrdilo dobijanjem uloga. Odlazila je kod silovatelja, posle ovih " događanja" na bazen njegove vikendice i na fotografiji u kupaćem kostimu, pored Mike silovatelja izgledala srećno. Ili njena koleginica išla na silovanje svakog utorka, i tako dve godine?!? Osim toga priznala je " silovatelju" da je izgubila nevinost pre toga, a imala je tada 17 god. i nije znala šta joj se događa, bila je zbunjena. Sigurno se mnogo toga i dogodilo, ali je pitanje šta je dobrovoljno a šta pod prisilom. Mnogo je proračunosti s njene strane, a sad mora da proguta mnoge gorke pilule, na koje nije računala. Ipak na sudu je da utvrdi pravu istinu.

  • KK

    19. septembar 2023 | 23:41

    Dokaza nema, sem reči onih koje svako može da kupi za pare ili neku ulogu ne postoji nijedan dokaz. Posle 10 godina sve se svodi na njenu reč protiv njegove. Ne mogu da zamislim da neko ko je silovan konstantno 2 godine ide na ponovna silovanja, na privatna okupljanja u njegovoj vikendici, oskudno obučena sa osmehom na licu, i onda se podle 10 godina naprasno seti da je bila žrtva silovanja. Priča za malu decu.

  • Zorica

    19. septembar 2023 | 22:53

    Ne verujem joj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA