Vreme čitanja: oko 1 min.

Željko Brkić razgovarao sa Sun Maoli: Sastali se na Konferenciji o saradnji u oblasti javne bezbednosti u Kini

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Posebno i iznad svega cenimo to što Narodna Republika Kina Republiku Srbiju vidi kao ravnopravnog partnera", naglasio je Brkić

  • 0
Željko Brkić Foto: MUP

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova dr Željko Brkić razgovarao je na marginama „Konferencije o saradnji u oblasti javne bezbednosti”, koja se održava u Lianjungangu u Kini, sa zamenikom ministra za javnu bezbednost Narodne Republike Kine Sun Maoli o dosadašnjoj saradnji dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova.

Državni sekretar je istakao da Republiku Srbiju i Narodnu Republiku Kinu vezuje čelično prijateljstvo i uzajamno razumevanje, kao i podrška po pitanjima od značaja kao što je saradnja u okviru Interpola.

„Posebno i iznad svega cenimo to što Narodna Republika Kina Republiku Srbiju vidi kao ravnopravnog partnera“, naglasio je Brkić i čestitao Kini na uspešno organizovanoj konferenciji koja će umnogome doprineti jačanju međunarodne saradnje u oblasti javne bezbednosti.

Zamenik ministra za javnu bezbednost Sun Maoli istakao je da dva ministarstva ostvaruju odličnu saradnju, posebno u Interpolu i dodao da se u narednom periodu očekuje više poseta visokih zvaničnika ove zemlje Republici Srbiji.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog zajedničkih policijskih patrola koje će se ponovo, u predstojećem periodu, sprovoditi u Beogradu, Novom Sadu i Smederevu.

Državni sekretar Brkić sastao se i sa zamenikom guvernera i načelnikom Biroa javne bezbednosti Provincije Điangsu Li Jaoguangom, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

(Telegraf.rs)

Video: MUP osnovcima demonstrirao kako rade jedinice: Prikazali hapšenje, borilačke veštine i rad sa psima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA