Vreme čitanja: oko 1 min.

Plaćenici iz Srbije u BiH bili kod Šarićevih pajtosa braće Pandrc: Giba dobio 15.000 € za ubistvo inspektora?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Giba je od izvesnih osoba dobio 15.000 evra, odnosno 30.000 maraka, od čega je 10.000 evra ostavio supruzi, a pet je poneo u Sarajevo

  • 2
Bosanska federalna policija, Bosna, Sarajevo Foto: Marko Jovanović

Policijske agencije i Tužilaštvo BiH raspolažu pouzdanim informacijama da je Dušan Jovanović zvani Giba pre dolaska u BiH bio kod braće Pandrc, Miloša i Marka, koji su pripadnici klana narkobosa Darka Šarića u Srbiji.

Takođe, istražni organi u BiH veruju da je Jovanović s ortakom Darkom Dulovićem stigao u BiH da ubije inspektora koji je istraživao slučaj ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Giba je od izvesnih osoba dobio 15.000 evra, odnosno 30.000 maraka, od čega je 10.000 evra ostavio supruzi, a pet je poneo u Sarajevo.

Inače, Opštinski sud u Sarajevu prihvatio je predlog Tužilaštva KS da se uhapšenim državljanima Srbije Dušanu Jovanoviću Gibi i Darku Duloviću, koje su pripadnici MUP-a KS, u saradnji s Obaveštajno-sigurnosnom agencijom (OSA), uhapsili pre tri dana u „Sarajevo Toweru“, odredi jednomesečni pritvor. Oni su prebačeni u pritvorsku jedinicu KPZ-a Zenica.

Radi se o plaćenim ubicama iz Srbije, za koje je naknadno utvrđeno da ipak nisu bili na Interpolovoj poternici te zemlje, i pored navoda da su tamo počinili više krivičnih dela.

Prema nezvaničnim informacijama "Avaza", Jovanović i Dulović su u Sarajevo došli kako bi likvidirali visokorangiranog pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo.

Ovaj policijski službenik godinama radi na Sky istragama, a i ranije su mu pretili smrću. Sada se utvrđuje ko je naručio njegovu likvidaciju.

MUP KS zvanično, u izveštaju Tužilaštvu KS, navodi da su Jovanović i Dulović tokom hapšenja imali lažna dokumenta i da se sumnjiče za falsifikovanje.


Međutim, istraga će pokazati zašto su oni bili u Sarajevu i zbog čega su unajmili stan u vrhu elitne zgrade „Sarajevo Tower“ i ko ih je u Sarajevu dočekao.

Saznajemo da se traga za trećom osobom, jer se veruje da su Srbijanci u Sarajevu imali pomagača.

Pritvor je određen zbog opasnosti od bega, uticaja na svedoke, prikrivanja dokaza i ponavljanja krivičnog dela.

(Telegraf.rs)

Video: Darko Šarić stigao u Apelacioni sud: Čeka ga suđenje za pranje novca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi

    22. septembar 2023 | 11:23

    Vracanjem smrtne sve bi se resilo i sve bi bilo mnogo bezbednine za gradjane

  • Realno

    22. septembar 2023 | 15:25

    Pa zar tako jeftino majku mu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA