Vreme čitanja: oko 2 min.

Stojan je optužen za ubistvo maloletnice u Ripnju: Danas će na sudu govoriti o jezivim detaljima zločina

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stojan je tokom saslušanja u tužilaštvu priznao zločin i izneo detaljnu odbranu

  • 2
Ripanj ubistvo osumnjičeni Stojan Ilić Ripanj porodica Foto: Telegraf.rs, Facebook

Pripremno ročište u okviru suđenja Stojanu Iliću (38) koji je optužen da je 10. aprila ove godine oteo i ubio N. P (16), a potom se vratio u njenu kuću i pokušao da nožem ubije njenu majku S. P. (34), baku M. P. (56) i ujaka N. P. (30) biće održano danas u Višem sudu u Beogradu.

Stojan je tokom saslušanja u tužilaštvu priznao zločin i izneo detaljnu odbranu, što će ponovo da uradi pred sudom.

Podsetimo, devojčica je sa Stojanom, koji je dolazio u njenu kuću, krenula u prodavnicu, a potom je odvezao u nepoznatom pravcu. Ona je kasnije pronađena mrtva u šipražju pored puta kod pruge Beograd-Niš.

Na njenom telu bile su dve rane od noža. Stojan ju je, navodno, ubo u vrat i stomak. Na rukama je imala posekotine, što ukazuje na to da se branila od ubice.

Nakon ubistva, Stojan se vratio u njenu kuću i istim nožem kojim je ubio tinejdžerku prvo napao njenu majku koju je sedam puta ubo u rame, leđa, vrat i butinu. Zatim je baki i ujaku zadao po jedan ubod nožem.

Posle napada je pobegao, ali ga je policija pronašla i opkolila. Posle kraćeg razgovora s policijom se predao.

Kako su naši reporteri saznali u Ripnju u vreme zločina, Stojan je bio prvi komšija ubijene devojčice. On je gotovo svaki dan bio u njenoj kući i često ju je obasipao poklonima.

Tog crnog ponedeljka pozvao je nju i brata da idu zajedno do prodavnice. Kada je mališan ušao u prodavnicu Stojan je odvezao devojčicu u deo Ripnja koji se zove Put za žuti breg gde je i počinio zločin.

Optužen za dva dela

Apelacioni sud potvrdio je optužnicu protiv ilića kojom se tereti za krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.

Kako je ranije saopšteno iz tužilaštva, postoji opravdana sumnja da je Stojan Ilić 10. aprila oko 14.30 časova najpre proveo neko vreme u razgovoru sa porodicom maloletne oštećene u njihovoj porodičnoj kući u Ripnju, a potom kolima povezao nju i njenog maloletnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Stojan Ilić je, kako se sumnja, odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja i zaustavio vozilo na kosini ispod železničke pruge, u prostoru između rastinja.

Video: Rekonstrukcija zločina u Ripnju: Stojan (38) silovao i ubio devojčicu (16) pa joj izbo porodicu

Nakon što je izašla iz vozila Stojan je počeo da je vuče i obnažuje, dok se ona opirala, pa je počeo da je ubada nožem u predelu trupa, vrata i ruke, usled čega je trpela jake bolove i zadobila teške telesne povrede opasne po život od kojih je preminula.

Posle izvršenja ovog krivičnog dela osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem naneo više teških i lakih telesnih povreda njenoj majci, babi i ujaku. Nakon toga je izašao iz kuće i napustio lice mesta svojim vozilom.

(Telegraf.rs)

Video: Potresni video sa lica mesta gde je ubijena devojčica (16) u Ripnju: Otac priča sa policijom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA