Vreme čitanja: oko 4 min.

Ovo su jezive izjave oca iz pakla o ćerki: Priznao da je pio i drogirao se, pa detetu nije nosio hranu i vodu

Vreme čitanja: oko 4 min.

Pašajlić se odrekao roditeljskog prava

  • 2
Uroš Pašajlić, nasilje u porodici Foto: MUP, Nikola Tomić, Shutterstock

Uroš Pašajlić, kom se sudi zbog toga što je svoju osmogodišnju ćerku L. P. držap Zaključanu u stanu na Zvezdari, juče je izneo odbranu pred sudom. Veći deo vreena govorio je o partnerki Ivani L, koja ga je prijavila policiji, ističući da ga je paltretirala i da je se plašio, kao i da ju je "glavom udario slučajno". O ćerki nije mnogo govorio, odbio je i da odgovara na pitanja u vezi sa njom, ali je priznao da je dete bilo samo u stanu, bez hrane i vode.

On je priznao krivično delo koje je počinio nad svojom maloletnom ćerkom i rekao da je do toga došlo "zbog konzumiranja nedozvoljenih supstanci i

- Što se tiče nasilja u porodici, imam da kažem da osećam veliku krivicu što sam dozvolio da upadnem u takvo stanje. Bio sam pod dejstvom različitih opijata, alkohola i droge i omogućio sam drugim ljudima da malipulišu mnome i da utiču na mene - rekao je Pašajlić.pred sudom.

Kako je rekao, u optužnici je pročitao da je devojčica bila zaključana u kupatilu, ali da je on nije zaključao.

- Bila je sama u stanu. Ja sam 19. marta izašao iz stana i ostavio je samu. Što se tiče nasilja u porodici, nemam više ništa da dodam - rekao je Pašajlić, gledajući u svog branioca koji mu je pokazivao da je vreme da završi svoj iskaz o tom slučaju.

On je, govoreći o ćerki, sve vreme gledao u advokata od kog je najverovatnije očekivao znak kada da prestane da priča, što je primetio i sudija, koji ga je opomenuo da ne gleda u branioca.

Pašajlić je rekao da ćerku nije obilazio pet dana da joj odnese hranu i vodu jer je sve vreme bio pod dejstvom alkohola i narkotika, kao i da se tokom tog perioda konstantno svađao sa partnerkom Ivanom L. On je pred sudom priznao da je partnerki rekao da je ona kriva što mu je dete onemoćalo i što nije jelo ni pilo pet dana.

Pašajlićev branilac je na prethodnom ročištu dostavio je sudu dokument Centra za socijalni rad Zvezdara u kom Pašajlić navodi da se odriče roditeljskog prava.

- On je priznao svoju grešku i odrekao se roditeljskog prava - rekao je advokat Lukić.

Na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja, Pašajlić se branio ćutanjem, a sve što je rekao je da je zavisnik od alkohola i droge.

Uroš Pašajlić, Nasilje u porodici, Zvezdara, Mirijevo Pašajlić sa ćerkom; Foto: Facebook

Sama zaključana u stanu

Prema navodima iz optužnice, devojčica je sedam dana bila zaključana u stanu bez osnovnih uslova za život.

Policajka PS Palilula, koja je pronašla devojčicu, rekla je da je 24. marta u kasnim večernjim satima otišla na adresu za koju je ukazano da postoji mogućnost da je ostavljeno dete. Kada je policija stigla, uočeno je da na vratima stana nema brave.

Policajci su lisicama otvorili vrata stana i tada su ušli u prostoriju u kojoj nije bilo svetla. U pitanju je velika prostorija koja je ličila na dnevni boravak i koja je bila puna smeća. Pretragom stana policajci su uočili da su vrata kupatila zaključana, a ključ se nalazio u bravi sa spoljne strane. Kada su ušli u kupatilo devojčica je, kako je navedeno u optužnici, virila iz kade, ali nije ustala, već se pridigla u sedeći položaj.

Na sebi je imala roze jaknu sa kapuljačom, donji deo trenerke koja joj je dosezala do ispod kolena, a bila je mršava do te mere da je s nje spadala odeća.

U kadi u kojoj je ležala nise se nalazilo ništa osim prljave majice koja se nalazila ispod deteta. Devojčica je bila normalne visine za svoj uzrast, ali izuzetno neuhranjena. Policajka je rekla da je bila toliko lagana, da je osećaj bio kao da je teška svega dva kilograma.

Kako je navedeno, u kupatilu nije bilo ni hrane ni vode, grejanje nije radilo, a prozor je bio otvoren na kip. Policajka je opisala da je bilo hladno i da se u kupatilu, kao i u celom stanu, osećao neprijatan miris.

Devojčica u početku nije govorila, a potom je tražila vodu. Policijski službenici su, čekajući radnike Centra za socijalni rad, devojčici dali da gleda crtane. Vodu su joj davali kap po kap jer nisu znali kako će da reaguje na unošenje tečnosti.

Pašajlić je optužen za dva krivična dela - Nasilje u porodici i Zlostavljanje i mučenje na štetu maloletnog lica - a mogao bi da bude osuđen na 10 godina robije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • G

    6. oktobar 2023 | 09:54

    Zasto bi ikome trebalo ikada da ovakvi ljudi izadju opet na slobodu? Nikome. Beskorisni i nepotrebni, lepo ga uspavati ili nesto, i cao zdravo, život ide dalje, ovakvi nisu potrebni uopšte

  • ...

    6. oktobar 2023 | 09:42

    Monstrume u paklu ga gorio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA