≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je danas najtužnija slika u Srbiji: Osmeh ubijenog dečaka Andreja i plamen sveća koje neutešno gore

Vreme čitanja: oko 2 min.

Deda Staniša je kazao da se čitava porodica protivila da se Andrej druži sa M.M. jer je dečak bio mračan i čudan

  • 5
Ubijeni dečak Andrej Simić, Niš Foto: D.K.

Dečaka Andreja S. (13) iz Niške Banje pretukao je i zaklao drug iz škole. Telo mališana nađeno je juče oko 11 sati u potkrovlju kuće u improvizovanoj teretani.

Nezvanično, M. M. je pozvao druga da pre škole dođe kod njega. Nakon svađe izvadio je nož i ubio ga. M. M. je posle zločina pobegao na ulicu sav krvav i pocepan.

Ubijeni dečak Andrej Simić, Niš Foto: D.K.

Prevezen je u bolnicu, ali mu nisu konstatovane povrede.

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Nišu.

Telo ubijenog dečaka prevezeno je na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

Cela Srbija je juče zanemela od tuge nakon ovog zločina.

U kući ubijenog dečaka danas nas je sačekao njegov deda. Cela Niška Banja sjatila se u njihovo dvorište. Izjavljuju saučešće i pale sveće. Nema živog stvora koji nije zaplakao zbog prizora na stolu.

Na njemu Andrejeva slika, bele ruže, posuda u kojoj se nalazi pesak i sveće koje gore. Jecaji najmilijih odzvanjaju.

Deda o pozadini njihovog druženja

"Moj unuk se družio sa dečakom koji ga je ubio, ali smo se mi protivili tome. Govorili smo mu da se ne druži sa njim i on se u proteklih godinu dana distancirao od njega, možda ga je zato ubio. Ne znamo. Znamo da ga je juče ujutru pozvao telefon i da je Andrej otišao kod njega. Debelo su se posvađali u dvorištu i onda ga je pozao da uđe u kuću. To je jedino što znamo", rekao je Staniša Simić, deda trinaestogodišnjeg Andreja koga je juče, kako se sumnja, u svojoj kući ubio drug iz škole trinaestogodišnji M. M.

On je kazao da je dečakov telefon uzela policija i da će se sigurno saznati šta su razgovarali pre nego što je otišao u kuću M.M.

Staniša je kazao da se čitava porodica protivila da se Andrej druži sa M. M. jer je dečak bio mračan i čudan.

"Išao je ulicom i izbegavao ljude, brojao korake, pričao sam sa sobom. Posebno se mene klonio jer sam video da on nije dete koje bi trebalo da se druži sa mojim unukom. Radio sam u Centru za socijalni rad, umem da prepoznam kada neko ima problem", rekao je Staniša kome je Andrej bio jedini unuk.

Prema njegovim rečima, ono što mu se posebno nije dopalo je to što je M. M. sa sobom nosio "hladno" oružje, čitao satanističku literaturu i crtao satanističke znake.

"Uvek je sa sobom nosio nož, zvezdu ili šrafciger. Nosio je to oružje i u školu, ali im, nažalost, sada niko ne pretraži rančeve. Crtao je satanističke simbole mrtvačke glave, zvezde, našli su te simbole i kod njih kod kuće i u dvorištu škole. Mom unuku je dao satanističku literaturu, ali smo mu naredili da je odmah baci", kazao je Staniša.

Otac dečaka nije mogao da govori o jučerašnjoj tragediji i gubitku sina. Rekao je samo da znaju jedino što i svi ostali.

Ubistvo se dogodilo juče oko 11 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • y

    6. oktobar 2023 | 12:46

    Nemam reći deca decu počela ubijat. Ovom se mora stat na kraj.🤭✍️💔

  • Sociološkinja

    6. oktobar 2023 | 14:11

    Saučešće porodici Simić!!! U šoku sam. Plačem od juče za ovim zlatnim detetom s čijim sam ocem i dedom radila u Centru za soc. rad!

  • Драган

    6. oktobar 2023 | 14:19

    Остао сам без речи, нашем Друштву је потребна промена из Корена.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA