≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Razbijena još jedna kriminalna grupa: Uhapšeno 6 lica pomoću 'Skaja', prenosili drogu preko Albanije i Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

U toku su pretresi na 16 lokacija na teritoriji Srbije

  • 3
Policija hapšenje otac i sin Foto-kolaž: Marko Jovanović, Pixabay

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa MUP Službom za borbu protiv droga, Uprave kriminalističke policije i BIA nakon predistražnog postupka na teritoriji Srbije danas je lišeno slobode šest osoba zbog sumnje da na teritoriji Albanije i Srbije kupovali, prenosili i posredovali u kupovini i prodaji marihuane.

Uhapšeni su P.S., Z. J., M.M., .M. M., S.N. i S. Đ. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Organizator ove kriminalne grupe M.S. se nalazi u pritvoru u Srbiji, dok se jedna osoba nalazi u pritvoru u Francuskoj.

Ova organizovana kriminalna grupa je u periodu od 12.2. 2020. do 16. 3 2020. na teritoriji Republike Albanije i Republike Srbije kupovala, prenosila i posredovala u kupovini i prodaji opojne droge – marihuane.

Samo u jednoj od zaplena, 2. marta 2020. godine, pronađeno je i oduzeto 782 kilograma opojne droge marihune na graničnom prelazu Vatin.

U toku predistražnog postupka prikuljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći.

U toku su pretresi na 16 lokacija na teritoriji Srbije. U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičene uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega biti saslušani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    8. oktobar 2023 | 13:24

    Sitne ribe! Kada će biti pohapšeni glavni dileri i njihove grupe?! Ovo je samo bacanje prašine u oči, a šverc i upotreba narkotika cveta više nego ikad! Da li postoji neko iole veće selo u Srbiji u kome nema korisnika i preprodavaca narkotika? Naravno da nema, a policija i ostale službe ćute, ne rade svoj posao, a dobar deo njih ima aktivno učešće u svim ovim nezakonitim radnjama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA