Vreme čitanja: oko 1 min.

Počelo saslušanje grupe koja se povezuje sa balkanskim narko kartelom

Vreme čitanja: oko 1 min.

U toku predistražnog postupka prikuljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći

  • 0
Balkanski kartel hapšenje policija narkotici droga Fičer Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

U Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, danas je počelo saslušanje šest osumnjičenih pripadnika organizovane kriminalne grupe, koja se povezuje sa takozvanim "balkanskim kartelom", Policija je u saradnji sa tužilaštvom 8. oktobra uhapsila P.S, Z. J, M.M, .M. M, S.N. i S. Đ. zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok se jedna osoba nalazi u pritvoru u Francuskoj.

Organizator ove grupe je, kako se sumnja, Miroslav Starčević, koji je uhapšen 11. maja zajedno sa još 12 osumnjičenih pripadnika grupe, i od tad se nalazi u pritvoru u Srbiji.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u međunarodnoj trgovini više od sedam tona kokaina. Pripadnici grupe koji su uhapšeni juče sumnjiče se da su u periodu od 12. februara 2020. do 16. marta 2020. godine na teritoriji Albanije i Srbije kupovali prenosili i posredovali u kupovini i prodaji opojne droge marihuane. Samo u jednoj od zaplena, 2. marta 2020, pronađeno je i oduzeto 782 kilograma opojne droge marihune na graničnom prelazu Vatin.

U toku predistražnog postupka prikuljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA