Vreme čitanja: oko 1 min.

Dečak koji je ubio druga u Niškoj Banji ne može krivično da odgovara: Zločin izvršio pre 14. godine

Vreme čitanja: oko 1 min.

M. M. ne može da odgovara pred sudom jer nema 14 godina

  • 15
Niška Banja 13 godina trinaestogodišnji dečak ubio vršnjaka Foto: D. K.

Više javno tužilaštvo u Nišu saopštilo je da je nakon prikupljanja svih relevantnih dokaza utvrđeno da je 13-godišnjeg dečaka A. S. u kući u Niškoj banji lišio života njegov vršnjak M. M., dodajući da je M. M. krivično neodgovoran, jer nema navršenih 14 godina života.

Više javno tužilaštvo u Nišu obavešteno je da je 5. oktobra, oko 11 časova, u kući u Niškoj banji pronađeno beživotno telo A. S. (13).

Dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Nišu obavio je uviđaj na mestu događaja i naložio preduzimanje svih radnji na prikupljanju dokaza radi rasvetljavanja okolnosti pod kojima se događaj odigrao.

Nakon prikupljanja svih relevantnih dokaza utvrđeno je da je A. S. lišen života od strane M. M., navode iz Tužilaštva, a prenosi RTS.

Prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično-pravnoj zaštiti maloletnih lica M. M. je krivično neodgovoran, jer nema navršenih 14 godina života. Shodno odredbama označenog Zakona o navedenom je obavešten Centar za socijalni rad Niš, kao organ starateljstva, radi preduzimanja mera u okviru njegove nadležnosti, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena-Niš

    11. oktobar 2023 | 10:58

    Tužno, bedno i bolesno, što ovakvi mali monstrumi ne mogu odgovarati doživotnom robijom😡. Državo, pravosudje ovo je drugi slučaj maloletnog ubice ove godine!!! Hitno se treba promeniti zakon, imao on/a 10 ili 110 godina on je ubica!

  • No name

    11. oktobar 2023 | 10:45

    Pa koliko puta treba nesto da se desi pa da se promeni zakon, ovo je neverovatno, da toliko dogadjaja u ovoj godini i da se zakon ne menja…

  • Dragan

    11. oktobar 2023 | 10:52

    Majko mila gde ja ovo živim, sta se ovo događa, kao da sam u nekoj drugoj dimenziji 😟

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA