Vreme čitanja: oko 2 min.

„Rana na leđima naneta zamahom i udarom“: Veštak svedočio na suđenju za pokušaj ubistva brata kod Sokobanje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Suđenje Predragu Laziću biće nastavljeno 15. novembra svedočenjem veštaka Zavoda za mentalno zdravlje Anđelke Ilić, nakon čega će uslediti završne reči

  • 0
Niš ubistvo brat sekira Foto: D. K.

Svedočenjem veštaka Zavoda za sudsku medicinu dr Radovana Karadžića, u Višem sudu u Nišu nastavljeno je suđenje Predraga Laziću (29) iz sela Resnik u opštini Sokobanja, okrivljenom da je 25. avgusta prošle godine pokušao da sekirom ubije brata od strica Jovana Lazića.

Predrag se pred sudom, na jednom od prethodnih ročišta, branio da su Jovan i on u toku rasprave rasprave zagrljeni pali preko klupice na kojoj je bila sekira, te je na taj način njegov brat zadobio povredu na leđima. Oštećeni Jovan je međutim, pred sudom je ostao pri tvrdnji da je Predrag uzeo sekiru u dvorištu i neočekivano ga s leđa udario sekirom i teško ga povredio, te da je tragediju sprečila njegova majka koja mu je oduzela sekiru.

Stalni sudski veštak dr Radovan Karadžić rekao je pred sudskim većem da je rana na Jovanovim leđima, u visini lopatice, naneta dejstvom oštrice kakvu poseduje sekira.

„S obrzirom na lokalizaciju i prirodu povrede, kao i s obzirom na stepen oštećenja mekih tkiva, mišljenja sam da je naneta zamahom, udarom i eventualnim prevlačenjem oštrice sekire po rani. Gotovo sa sigurnošću se može odbaciti moguććnost nastanka povrede na način kako je rekao okrviljeni. Apsolutno se isključuje mogućnost da je povreda nastala dok je sekira bila položena, kako se obično ostavlja. Više teoretski nego praktično postoji mogućnost da je povreda nastala nastala prilikom pada pri čemu je sekira bila oslonjena ušicama, a sa oštricom naviše“, izjavio je Karadžić.

Na pitanje sudije Višeg suda Andrije Draškovića, da li je moguće odrediti da li je povreda na šaci okrivljenog nastala pre ili posle povređivanja oštećenog, Drašković je odgovorio da to nije moguće odrediti.

„Postoji mogućnost da je ta rana na Predragovoj šaci nastala pre povrede na Jovanovim leđima, ali je on mogao da izvodi sve pokrete i jer je bila na nadlanom delu. Oštrica sekire može da nanese takvu povredu, ali ne motorna testera, ona daje drugačije povrede“, rekao je Karadžić.

Suđenje Predragu Laziću biće nastavljeno 15. novembra svedočenjem veštaka Zavoda za mentalno zdravlje Anđelke Ilić, nakon čega će uslediti završne reči.

Predrag je optužen da je bliskog rođaka pokušao da liši života umišljajno, u stanju akutne alkoholisanosti, pri čemu je "njegova sposobnost da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima bila smanjena ali ne bitno".

Prema navodima optužnice krvavi obračun se odigrao u dvorištu porodične kuće u tom sokobanjskom selu, u kojoj braća od stričeva žive sa svojim porodicama, zbog nerešenih porodičnih imovinsko – pravnih odnosa. Braća su se sukobila, nakon što su ceo dan bili zajedno u gostima kod zajedničkog prijatelja i vratili se kući oko 2.30 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA