≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

SAZNAJEMO Da li je masovni ubica iz Mladenovca u času zločina bio u stanju uračunljivosti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Završeno psihijatrijsko veštačenje

  • 8
Mladenovac, pucnjava, policija ubistvo osumnjičeni U.B. Foto-kolaž: MUP, Nikola Tomić, Nikola Anđić

Uroš B. osumnjičeni za masovno ubistvo u okolini Mladenovca i Smedereva, bio je uračunljiv u času zločina 4. maja, kada je ubio devetoro ljudi, a 12 osoba ranio, pokazalo je psihijatrijsko veštačenje koje je obavio tim psihijatara, saznaje Telegraf.rs.

U dosadašnjem toku istrage ispitano je 62 lica u svojstvu svedoka (oštećeni, predstavnici porodice, očevici i dr).

Prema našim informacijama, obavljeno je oko 60 različitih veštačenja (balistička, DNK, psihijatrijska, sudskomedicinska, fizičko-hemijska...

Pet oštećenih lica nije ispitano zbog zdravstvenog stanja u kome se nalaze usled zadobijenih povreda.

Osumnjičeni ima 21 godinu i iz Dubone je, sela kod Mladenovca.

Pre pet meseci počinio je masakr kad je ubio devetoro mladih ljudi u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, a teško ranio njih 13.

Uveče 4. maja započeo je svoj ubilački pohod kod spomenika u Malom Orašju, gde je omladina roštiljala i obeležavala Đurđevdanski uranak. Tu je hicima iz "kalašnjikova" ubio Nemanju Stevanovića (21), Lazara Milovanovića (20), Petra Mitrovića (30), Marka Mitrovića (18), Nikolu Milića (15) i Aleksandra Milovanovića (17). Potom se odvezao u selo Dubona i kod škole ubio Milana Panića (21), mladog policajca, njegovu sestru Kristinu (19) i druga Dalibora Todorovića (25).

Nakon masakra pokušao je da pobegne, oteo je taksi u kom je bila i putnica, a zatim prisilio taksistu da ga vozi do sela nadomak Kragujevca, gde je sutradan uhapšen u kokošinjcu svog ujaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miško

    17. oktobar 2023 | 18:30

    Ako nije, jel to treba da znači da nije kriv... Ne razumem pitanje... Jel to treba da važi i za malog Kostu? O čemu se ovde radi!

  • Stoparac PN

    17. oktobar 2023 | 18:55

    Šta je tu bitno da li je bio uračunljiv ili nije,počinio je zločin i šta tu ima da se mudruje i odugovlači!? Smrtna kazna je blaga za njega a da ga čuvaju doživotno koja vajda od njega!? Takve po mome bi u donatore organa i barem neka vajda od njega kao zločinca!

  • Miki

    17. oktobar 2023 | 18:40

    Sa 40 godina je slobodan covek. Nezamislivo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA