≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Umro je Darko, bio je dete, a i bebu ostavlja, siroče": Bolne reči porodice stradalog radnika, sutra sahrana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nesreća se dogodila tokom rada na mašini "Tocilo" kada je došlo do pucanja kamena

  • 20
Umro Darko Lazic radnik fabrike u Obrenovcu Foto: Facebook

Darko L. (22) preminuo je od posledica povreda koje je zadobio u nesreći u proizvodnom pogodnu jedne fabrike u Obrenovcu. Njegova sahrana biće održana sutra.

- Nije izdržao. Danas nam je javljeno da je umro, sutra je sahrana - rekao je za Telegraf.rs kroz suze jedan član Darkove porodice.

Iako se znalo da su šanse da preživi minimalne, gotovo ravne nuli, Darkova porodica se ipak nadala da će da uspe u borbi za život i da se vrati svom dvogodišnjem detetu.

- On je dete, ima 22 godine. Ima dete od dve godine - rekli su pre nekoliko dana iz porodice.

Umro Darko Lazic radnik fabrike u Obrenovcu Foto: Facebook

Kako su rekli za Telegraf.rs u petak, Darkovo stanje je bilo veoma kritično, imao je tešku operaciju, a jetra mu je bila "zgužvana". Čekalo se da se vidi da li će da zaceli.

On se nalazio u veštačkoj komi, priključen na aparate.

Podsetimo, do nesreće je došlo kada je tokom rada na mašini "Tocilo" došlo do pucanja kamena i povređena su dvojica radnika. G. C. (43) je preminuo u Domu zdravlja u Obrenovcu, dok seborba lekara za Darkov život nije uspela.

Istraga nesreće je u toku, a iz kompanije u kojoj se dogodila rekli su da se takva nesreća dosad nije dogodila u drugim zemljama.

- Na rasvetljavanju ovog slučaja su uključene sve nadležne institucije, a kompanija će učiniti sve da se okolnosti pod kojima se ovaj slučaj desio detaljno ispitaju kako se ovako nešto ne bi ponovilo - naveli su iz kompanije.

Istragu vodi Osnovno javno tužilaštvo u Obrenovcu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kako se firma zove🤣

    23. oktobar 2023 | 12:51

    Da li je realno da se krije da je decko radio u Meiti?🤣 Pa takve stvari se ne zataskavaju,treba da vas sramota... i je morate da odobrite ni ovo... samo mi je vazno da je neko.procitao

  • Mladen

    23. oktobar 2023 | 14:44

    Sloboda medija u Srbiji:čovek je poginuo u jednoj fabrici u Obrenovcu.Čija je to fabrika ,kakvi su uslovi rada,zašto i kako je došlo do toga,ko je odgovoran..itd,e kada se u Srbiji bude pisalo ovako možda i budemo normalna zemlja ovako samo kolonija.

  • Licemerka

    23. oktobar 2023 | 15:14

    Porodici odšteta. Supruzi posao. Detetu besplatan vrtić i školstvo! Da vidimo koliko država brine o svojim građanima u ovakvim slučajevima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA