Vreme čitanja: oko 1 min.

Svirepi ubica Dejan Dabović ide u zatvor u Crnu Goru: Osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva devojke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dabović je od presude kaznu služio u tri srpska zatvora

  • 1
ubica Dejan i ubijena Dusanka, Novi Sad, ubistvo Foto: Facebook

Dejan Dabović koji je 24. marta 2021. oglašen krivim zbog krivičnog dela ubistvo i krivičnog dela razbojništvo i osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva bivše emotivne partnerke uskoro će biti izručen Crnoj Gori, gde će nastaviti sa odsluženjem kazne.

Dabović je osuđen zbog svirepog ubistva Dušanke Jocović. Presuđena kazna doživotnog zatvora potvrđena je presudom Apelacionog suda u Novom Sadu od 5. jula 2021. godine.

Osuđeni Dabović je 22. septembra 2021. godine iz pritvorske jedinice OZ Novi Sad sproveden na izdržavanje kazne prvo u KPZ Sremska Mitrovica, a nakon toga u KPZ Beograd - Novi zavod, Padinska skela, gde se i dalje nalazi.

Rešenjem Višeg suda Novom Sadu 25. februara 2022. godine, usvojena je molba branioca da se osuđeni Dabović Dejan premesti u Republiku Crnu Goru, čiji je državljanin, radi daljeg izdržavanja kazne doživotnog zatvora. Navedeno rešenje je potvrđeno rešenjem Apelacionog suda u Novom Sadu od 1. juna 2022. godine.

Navedenim odlukama izražen je stav pravosudnih organa Republike Srbije u vezi sa krivičnim delima izvršenim od strane osuđenog Dabović Dejana, izrečenoj kazni i mestu izdržavanja kazne doživotnog zatvora, a organizacija i transfer osuđenog biće realizovana u skladu sa daljim tehničkim odlukama nadležnih organa Republike Srbije i Republike Crne Gore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA