≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvat izneo sramnu odbranu u tužilaštvu: Na aerodromu vikao da će "klati Srpčiće", pretio policiji i lekarima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, saopšteno je iz tužilaštva

  • 20
Aerodrom Nikola Tesla, policija Foto-kolaž: A. Nalbantjan, Marko Jovanović

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan državljanin Hrvatske Dominik H.T. (21) koji je u noći između srede i četvrtka, u vidno alkoholisanom stanju, najpre galamio i vređao prolaznike na aerodromu "Nikola Tesla", a potom na nacionalnoj osnovi grubo vređao vojna lica sa Vojnomedicinske akademije (VMA).

Osumnjičeni se na saslušanju branio da se ne seća ničega jer je bio pijan. Dominiku H.T. se na teret stavlja krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, saopšteno je iz tužilaštva.

Prema krivičnoj prijavi policijske stanice Surčin, Dominik H.T. je najpre juče oko 1:20 časova ispred glavne zgrade na aerodromu "Nikola Tesla" u vidno alkoholisanom stanju galamio, ispuštao neartikulisane glasove, bacao se i valjao po trotoaru i vređao prolaznike. Govorio da će "klati Srpčiće"

Zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru priveden je u surčinsku policijsku stanicu, odakle je zbog velike alkoholisanosti prebačen na VMA, odeljenje za toksikologiju, gde mu je ustanovljeno da ima 1,75 promila alkohola u krvi.

Prilikom pružanja lekarske pomoći, Dominik H.T. se preteći i uvredljivo obratio prisutnim vojnim, unifomisanim licima, psujući im majku srpsku, uz to psujući srpski narod i državu Srbiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    27. oktobar 2023 | 17:02

    Koliko onaj srbin dobi robije zbog pjesme u Hrvatskoj pjevanoj 1988 eti toliko i njemu ni manje ni vise ako ima drzave al bojim se da ce da ga puste ko i sve ostale

  • stojadin pavlovic cole

    27. oktobar 2023 | 17:00

    Kako njegovi drugovi plavi opasni momci sada placu u grckom zatvoru dok im ljubica pucketa i pucketa i placu i traze pomoc od tatica da dodju da ih izvade jer grci su pravi narod a ne kao mi , mi cemo jos i orden da mu damo kao nas je hrvat nema veze. A oni bi nas u logor strpali da smo to uradili. Midnight express to je za tog momka samo to i kao braca Grci ljubica nek im pucketa i nek zovu tatice da dodju u pomoc.

  • Šumadinac

    27. oktobar 2023 | 17:34

    Da se zatvori kod nekog robijaša "pozadinca"da mu pokaže čovek kako se ispuštaju neartikulisani krici....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA