≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Komšije ubijenog Steve žive u strahu: Rezultati veštačenja osumnjičene žene i dece, još nepoznati

Vreme čitanja: oko 4 min.

Jedan od meštana koji još uvek prolazi pored kuće strave i užasa, uplašen je, jer kako kaže kad su to uradili ocu, šta oni mogu da očekuju.

  • 0
Vlaški Do kuća u Vlaškom Dolu ovde je ubijen S.A. Foto: Facebook, Telegraf.rs

Nešto više od mesec dana je prošlo od kada je, kako se sumnja, Ljiljana J. (56 ) zajedno sa svojom decom Anitom A. (31) i Markom A. (30) ubila svog bivšeg supruga Stevana A . (56) u njegovoj porodičnoj kući.

Kako se sumnja, pištolj je uzela iz sefa i bivšeg supruga rešila da ubije na spavanju tokom noći, između 4.i 5. septembra, a tom činu predhodila je žučna svađa.

Beživotno telo zavijeno u najlon, koje je raskomadala na delove motornom testerom, zajedno sa decom ubacila je u plastičan džak, koji su odvezli oko 60 kilometara  od Vlaškog Dola kod mesta Kučajna, gde su ga pored puta zakopali.

U Višem javnom Tužilaštvu u Požarevcu još uvek nemaju rezultate veštačenja kojim bi se utvrdilo stanje uračunjljivosti počinilaca ovog monstruoznog zločina.

"Veštačenje je još uvek u toku i za majku i ćerku i sina iz Vlaškog Dola. Rezultati nisu još gotovi, kako bi se tačno utvrdilo i ukazalo da li su u tom trenutku kada su izvršili zločin bili u svesnom i uračunljivom stanju. To smo naložili da se uradi odmah po hapšenju majke i ćerke 21. septembra, kada su sprovedene u psihijatrijsku zatvorsku bolnicu kako bi ih ispitala i pregledala stručna lica. Marko A. je uhapšen nekoliko dana kasnije, 24. septembra,m jer je za njim bila raspisana poternica", napominju u VJT u Požarevcu.

Stevanova bivša supruga Ljiljana J. odmah je priznala zločin, dok se njena ćerka Anita A. branila ćutanjem. Marko A. je nešto kasnije uhapšen na prelazu Horgoš, sa austrijskim pasošem.

Prve komšije, kojima se ova porodica od kada su došli u Vlaški Do čudno ponašala, nisu znale čime se bave, od čega žive, po čitav dan nisu se pojavljivali, tek u kasnim večernjim satima izlazili bi iz kuće i odlazili nekuda, pa je mnoge navelo na razmišljanje da se radi o nekoj sekti.

"Oni su dugo u instranstvu bili u Austriji. Deca su tamo i rođena. Znam da im je Steva dozvolio da ovde u njegovoj porodičnoj kući budu za vreme korone . Verovatno je to i bio razlog ove nezapamćene tragedije, jer nisu hteli da izađu, hteli su da mu oduzmu kuću. Ništa nisu održavali . Korov je bio na sve strane. Iz kuće je zaudarao neki smard, jer nisu čistili. Ne znam još uvek kako su sve izveli. Priča se da je ona sve priznala u Tužilaštvu kako je ubila Stevu i da su joj valjda deca pomogla da delove čovekovog tela ubace u džakove i odvezu kod Kučeva gde ga je zakopanog pronašao radnik Preduzeća za puteve kad je radio rovokopačem, jer se taj deo sređivao za asfaltiranje.

- Ali, mi zaista nismo te noći ništa čuli. Ni pucanj, niti da radi testera. Šta se desilo i kako, nije nam jasno. Pomislili smo prvo da ga je otrovala. Možda je neka strašna sekta umešala prste u sve ovo. Svi smo u selu bili u strahu i grču dok ovog malog nisu uhapsili, niko nije smeo da izlazi iz kuća", priča još uvek uznemireni komšija.

Jedan od meštana koji još uvek prolazi pored kuće strave i užasa, uplašen je, jer kako kaže kad su to uradili ocu, šta oni mogu da očekuju. 

"Steva je bio vredan i dobar, da ovako nastrada je strašno. Mučki su ga ubili njegovi najbliži, to ne možemo da shvatimo. Krevet na kome je ubijen spalili su u dvorištu. Bože ovo su monstrumi! Da žena ubije muža sa kim ima decu, zbog kuće i da rođena deca učestvuju u ubistvu oca je nazapamćeno nešto", kaže on.

Kako navode, ni najstariji u ovom selu ne pamte da se ovako nešto dogodilo, ali i okolini.

Inače, kako neki pretpostavljaju, Steva je možda u Austriji imao novu ženu. Došao je u Srbiju sam i sa svojim rođakom dogovorio da mu pomogne oko sređivanja kuće i okućnice kada je zatekao kuću u lošem stanju.

Međutim, kada je trebalo to da urade, on se nije javljao, pa je rođak krenuo da se raspita šta se dešava. Bivša supruga i ćerka mirno i hladno su odgovarale da ništa neznaju i da nisu upućene kuda je krenuo.

"Verovatno u Austriju", izgovorile su to mrtve hladne, nimalo potresene .

To ga je i nateralo da sve prijavi policiji , pa se tako otkrilo ubistvo, navode u selu.

Inače, po dolasku policije Marko A. nije bio u kući a njegovo odsustvo majka Ljljana. J. je pravdala odlaskom u Austriju da traži oca.

Za ovakav monstruozni zločin, nezapamćen u ovom kraju očekuju se rezultati veštačenja kojim će se ukazati na uračunjljivost počinilaca ubistva u Vlaškom Dolu.

(Telegraf.rs/M. Ristić )

Video: Bili smo prijatelji iako je sa mojom bišom ženom a i skoro mi se hvalio da ima moćnu motornu teseru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA