≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Marko je srpski Hanibal Lektor: Pre 13 godina ubio dvoje, pa zaklao cimera iz ćelije i zidove ispisao krvlju

Vreme čitanja: oko 3 min.

Marko Jovanović osuđen je na 40 godina zatvora, a potom je stigla i druga presuda na 15 godina, zbog ubistva čoveka sa kojim je delio zatvorsku ćeliju

  • 7
Marko Jovanović, Hanibal Lektor Foto: Privtna arhiva

Marko Jovanović iz Niša, poznat po nadimku srpski Hanibal Lektor, pre 13 godina ubio je bivšu devojku Danijelu Jovanović, nakon višemesečnog uhođenja, kao i komšiju Aleksandra Kitanovića. Njegovim zločinima tu nije bio kraj, jer je šest godina kasnije u zatvorskoj ćeliji preklao cimera.

Jovanović se, tog 31. oktobra 2010. godine sakrio iza kućice za lift u gradi u kojoj su živelii Danijela i Aleksandar. Kada je video da je oko 16.30 stigla u stan, pozvonio joj je na vrata. Kada je otvorila, ugurao ju je u stan.

Danijela mu je, prema njegovim rečima, rekla da više ne želi da bude s njim i da se viđa sa komšijom Kitanovićem. On je tada lovačkim nožem, čije je sečivo dugo 13 centimetara, izbo Danijelu više puta u grudi i stomak.

Potom je komšiji pozvonio na vrata. Otvorio je njegov brat, a on je, smireno, tražio Aleksandra, kog je pozvao do Danijelinog stana "da vidi nešto", a potom i njega izbo nožem.

Aleksandar je uspeo da izađe iz Danijelinog stana, ali je Jovanović pošao za njim i stigao ga pre nego što je uspeo da uđe u svoj stan i pozove pomoć. Nastavio je da ga ubada sve dok nije izdahnuo.

Jovanović je, zbog tog zločina, osuđen na tada maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina.

Mesecima joj pretio

Danijelin otac Slavoljub Jovanović neposredno posle zločina je za medije ispričao da je ubica mesecima pretio njegovoj ćerki, kao i da je morao zbog toga svaki dan da je prati na posao.

Otac je rekao i da je Jovanović Danijeli jednom prilikom stavio onž pod grlo. Sve pretnje su prijavljene policiji, ali Jovanović nije uhapšen jer nije bilo svedoka. Kako je otac rekao, mislio je da mu je ćerka na sigurnom jer je bila kod kuće, ali to ipak nije bio slučaj.


Prema njegovim rečima, Danijela je sa Markom u vezi bila oko godinu i po dana i u tom periodu nisu imali problema. Ipak, njegovo ponašanje se naglo promenilo, što je dovelo i do razilaska para osam meseci pre ubistva.

Kada mu se Danijelin otac suprotstavio i rekao da prestane da mu proganja ćerku, Jovanović ga je bokserom uradio u glavu.

Dva meseca pre ubistva, Marko je Danijelu uznemiravao na poslu. Otac ju je, u strahu da će nešto da joj se desi, pratio i bez njenog znanja kada je izlazila na ulicu.

Brat ubijene devojke takođe je rekao da je Jovanović "bio preterano ljubomoran" i da je proganjao Danijelu.

- Nije dozvoljavao da joj dolaze u posetu drugovi i drugarice. Ako neki drug dođe, odmah je hteo da ga bije. I kada su raskinuli dolazio je na vrata, pozivao je telefonom sa skrivenog broja i prekidao vezu - rekao je tada Bojan.

Ipak, ubistvo Danijele i Aleksandra nije poslednje koje je Marko Jovanović počinio.

Preklao cimera u zatvoru

Dvostruki ubica je kaznu od 40 godina zatvora služio u Padinskoj skeli, gde je 2016. godine ponovo svirepo oduzeo život.

Naime, on je svog cimera iz ćelije Ramiza Šarića, navodno prvo zadavio, a potom isekao žiletom. Čuvari su ujutru zatekli krvavu scenu, jer je Šarić na vratu imao desetak posekotina.

Jovanović je, navodno, ležao kraj mrtvog Šarića i grizao mu uši, a zatvorski čuvari su otkrili da su na zidovima ćelije ispisani znakovi, a da je kao "boja" korišćena Šarićeva krv. Zbog toga je iza rešetaka dobio nadimak Hanibal Lektor.

Šarić, višestruki povratnik, u istom zavodu izdržavao je kaznu od blizu pet godina zbog više krivičnih dela teške krađe. Na izdržavanju kazne zatvora u Padisnkoj Skeli nalazio se zbog neprilagođenog ponašanja koje je pokazivao u KPZ u Sremskoj Mitrovici, gde je bio primarno upućen.

Jovanović je u zatvoru navodno trpeo psihičko i fizičko maltretiranje od strane svog cimera Šarića, a osnovni razlog ubistva navodno je bio to što je ga je Šarić primoravao na seks.

Za ubistvo Šarića dobio je još 15 godina zatvora.

(Telegraf.rs)

Video: Meštani Klokočevca zaprepašćeni nakon vesti da je njihov komšija ubijen: Mislili su da je poginuo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    1. novembar 2023 | 07:31

    Da mu je otac nesrecne devojke izlomio ruke i noge kad joj je prvi put stavio noz pod grlo,svima bi bilo bolje!

  • Baki

    1. novembar 2023 | 06:54

    Steta sto smrtna kazna odavno ne postoji.Ovaj monstrum ne treba i ne sme vise nikad da ugleda svetlost dana!

  • Igor Obrenovac

    1. novembar 2023 | 00:13

    Verovatno je bio Severina cimeru, a onda je u nekom momentu shvatio da će celu kaznu to raditi ako ne preduzme nešto. Olakšao sebi robiju, sad ga niko neće dirati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA