≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika akcija policije i tužilaštva u Nišu: Utajili porez u iznosu od 21,6 miliona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni u nadležno Više javno tužilašvo

  • 0
Policija hapšenje lisice Foto-montaža: Marko Jovanović, Shutterstock

Inspektori Sektora poreske policije u saradnji sa policijskim službenicima UKP - Odeljenja za borbu protiv korupcije, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu - Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, uhapsili su dve osobe, zbog sumnje da su utajili porez u iznosu od 21,6 miliona dinara.

Oni se sumnjiče za krivična dela poreska utaja i pranje novca, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Jedan od uhapšenih, kao faktički vlasnik i drugi, kao formalni vlasnik i odgovorno lice privrednog društva iz Sremske Mitrovice, su tokom 2021. i 2022. godine na osnovu ispostavljenih lažnih faktura za navodno isporučene drvene palete, izvršili prenos novca na tekuće račune nekoliko privrednih društava, koja su primljeni novac dalje transferisala na tekuće račune fizičkih lica.

Ta fizička lica su vršila podizanje gotovine sa tekućih računa i vraćala je uhapšenima, koji su novac dalje koristili za sopstvene potrebe, iako su znali da potiče iz kriminalne delatnosti, te na taj način izbegli obračun i uplatu javnih prihoda u iznosu od 21,6 miliona dinara i stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 46,7 miliona dinara.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni u nadležno Više javno tužilašvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA