Vreme čitanja: oko 1 min.

Specijalizovana veća: Kiljaj uhapšen zbog ometanja rada Suda

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kilaj je prebačen u pritvorsku jedinicu Specijalizovanih veća Kosova u Hagu

  • 0
Lisice hapšenje Foto: Shutterstock

Kristofer Benet, portparol Specijalizovanih Veća suda za Kosovo iz Haga saopštio je da je na Kosmetu uhapšen Isni Kilaj na osnovu naloga za hapšenje koji je izdao specijalizovani tužilac.

Kilaj je prebačen u pritvorsku jedinicu Specijalizovanih veća Kosova u Hagu i pojaviće se pred sudijom za prethodni postupak u najkraćem roku, naveo je Benet.

- Kilaj je uhapšen zbog krivičnih dela protiv sprovođenja pravde, uključujući ometanje službenih lica u vršenju službenih dužnosti u smislu člana 401 Krivičnog zakona Kosova (KZK) iz 2019. godine, broj 06/L-074, i povrede tajnosti postupka prema članu 392 KZK, kao i članova 15(2) i 16(3) Zakona, br.05/L-053, o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu - pojasnio je Benet.

On je dodao da je Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (EULEX) obezbedila operativnu i logističku podršku Specijalizovanom tužilaštvu u skladu sa svojim mandatom i prema kosovskim zakonima, a policija takozvanog Kosova je pružila operativnu podršku Specijalizovanom tužilaštvu.

Specijalizovano tužilaštvo, poručio je Benet, smatra sprečavanje sprovođenja pravde krajnje ozbiljnim delima i nastaviće da istražuje i krivično goni svakoga ko je uključen u takve slučajeve, uključujući one koji zastrašuju ili ometaju svedoke ili pružaju finansijsku ili drugu podršku takvim krivičnim delima.

(Telegraf.rs / N. Zejak)

Video: Hapšenje muškarca koji se pretvarao da je lutka kako bi krao po tržnom centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA