Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasilo se tužilaštvo o napadu u Kaću: Otac pokušao da ubije sina, preti mu doživotni zatvor

Vreme čitanja: oko 1 min.

M. S. je pucao na sina iz vatrenog oružja

  • 2
Pucnjava Kać Foto: Nikola Bilić

M. S. (85), koji je juče u dvorištu porodične kuće u Kaću na podmukao način pokušao da ubije sina Ž. S. (57), tereti se za krivično delo teško ubistvo u pokušaju. Ocu iz Kaća preti kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor, navode iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je, u saradnji sa Policijskom upravom u tom gradu, u okviru predistražnog postupka preduzelo je radnje u skladu sa zakonom, sa ciljem rasvetljavanja svih okolnosti događaja.

Na mesto događaja je izašao dežurni javni tužilac koji je izvršio uviđaj, te su izuzeti tragovi i predmeti i izdate sve odgovarajuće naredbe.

Na osnovu naloga tužilaštva, osumnjičeni M. S. je lišen slobode, te mu je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, u kom roku će u tužilaštvu biti saslušan na okolnosti izvršenja krivičnog dela koje mu se stavlja na teret.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu nastavlja dalji rad na ovom slučaju i preduzima sve mere radi obezbeđivanja dokaza povodom ovog događaja, nakon čega će se doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Podsećamo, komšije oca i sina rekle su da je do eskalacije situacije došlo jer je sin maltretirao oca. On je prijavljen pre oko dva meseca za porodično nasilje kada je i saslušan, ali je, kako kažu komšije, "obećao da više neće".

Sve je, navodno, dovelo do toga da otac na sina puca iz lovačke puške, koju je legalno posedovao. Metak je muškarca, navodno, samo okrznuo i on je u svesnom stanju prevezen u bolnicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravda

    10. novembar 2023 | 19:43

    Sin je rekao da neće i otac je trebao da čeka, da ga sin ubije.

  • A one koji nekoga ubiju

    10. novembar 2023 | 19:38

    puste na slobodu, eto dokle smo dosli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA