Vreme čitanja: oko 5 min.

Udario manekenku više od 50 puta, urezao joj datum rođenja na koži: Darijan pre 11 godina ubio lepu Vladislavu

Vreme čitanja: oko 5 min.

Musiću je suđeno dva puta. Na posletku je osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, ali je Apelacioni sud tu kaznu umanjio

  • 21
Darijan Musić, Vladislava Červenko, ubistvo Foto: Facebook

Ubistvo manekenke Vladislave Červenko (25) koje se dogodilo 12. novembra 2012. godine, jedno je od najmonstruoznijih ubistava u Srbiji. Njen dugogodišnji dečko Darijan Musić ubio ju je iz ljubomore i to sa više od 50 ugaraca šipkom. On je osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, ali je ta kazna naknadno umanjena.

Vladislava je umrla zbog obilnog krvarenja u nepodnošljivim bolovima u roku od 10 minuta od nanošenja povreda. Darijan joj je zadao više od 50 povreda, udarajući je nogama i šipkom. Kolenom joj je slomio skoro svako rebro, rascepao jetru, a na desnom kuku imala je oko 16 nagnječenja i lomova.

Krv je bila svuda u stanu na Limanu u kom je Vladislava pronađena. Njeno telo bilo je na podu. Veštaci su kasnije rekli da je u momentu smrti trpela bolove najvišeg intenziteta.

Ubistvu je prethodilo Darijanovo iživljavanje nad devojkom. Mnogi su kasnije govorili da se više puta žalila da je tuče i maltretira, da je više puta pokušala da ga napusti, ali da to nije uradila jer joj je pretio da će da joj ubije oca, brata ili nekog drugog člana porodice. Pričalo se da ga se toliko bojala da ju je plašio i sam njegov glas.

Kobnog dana Musić ju je udarao rukama, nogama i metalnom šipkom, a naposletku je i gasio cigarete po njenom telu i urezao joj nožem svoj datum rođenja na koži, a potom pobegao.

Zločin priznao na Fejsbuku

Dodatni sloj monstruoznosti zločinu dodaje to što je Musić javno, na Fejsbuku, priznao da je ubio Vladislavu. On je napisao da mu nije bio cilj da ubije svoju devojku, da mu je ona priznala da ga je varala dok je bio u zatvoru, a pretio je i da će da počini samoubistvo.

- Volim je i tako mrtvu, hladnu i zgrčenu. Voleću je zauvek više od sebe i svega! Voli i ona mene i dalje, mi smo nešto posebno. Ali Bog je opet imao us*an plan za mene… Mrzite me, imate i razlog, ja ću je opet voleti!!! Saučešće porodici, nisam hteo, izjednačiću sad. Prenesite saučešće mojoj mami - napisao je na svom profilu.

Ipak, Musić nije sebi oduzeo život, a uhapšen je posle nekoliko dana u mestu Patnjik u okolini Novog Pazara, na putu ka Kosovskoj Mitrovici. Lociran je upravo zato što je koristio Fejsbuk, a verovalo se da je nameravao da pobegne u Crnu Goru.


Motiv ubistva je bila bolesna ljubomora, a na saslušanju je do detalja policiji opisao kako je ubio manekenku iz Novog Sada. Tokom suđenja, Musić je izneo i svoju odbranu.

- Ne mogu odgovorno da tvrdim da sam ja to učinio. Samo iz papira koje sam dobio od suda, iz pogleda i prstiju koji su uprti u mene, vidim da sam ja to učinio. Sve ovo doživljavam kao noćnu moru, Vladislavu ne doživljavam mrtvom. Meni život bez nje ne treba - rekao je tada Musić.

Tokom iznošenja odbrane, Musić je do detalja opisivao kako su se on i Vladislava upoznali, da su se znali od prvog razreda srednje škole. Ispričao je da je njihova sedmogodišnja veza bila puna trzavica, tvrdeći da ga je "Vladislava varala ne sa jednim, već sa gomilom momaka".

U momentu kada je osuđen na 40 godina zatvora, zbog teškog ubistva na svirep način i s umišljajem, Musić nije prisustvovao izricanju presude.

U završnoj reči je zamolio da ga oslobode od prisustva pri izricanju presude, rekavši da je "sam sebe osudio na doživotnu tugu i bol" i dodajući da se "i posle rešetaka i žice Dada neće pojaviti".

Darijan Musić, Vladislava Červenko Foto: Facebook

"Ne znam da li sam je ubio"

Suđenje Musiću za ubistvo manekenke počelo je 10. maja 2013. godine.

On je tada, iznoseći odbranu, rekao da ne može odgovorno da tvrdi da li je počinio ubistvo. Dodao je da boluje od dijabetesa i da je tokom prethodnih godina često konzumirao alkohol i nakrotike.

On je, u julu 2013. godine osuđen na 35 godina robije. Kada mu je saopšteno koliko će provesti iza rešetaka, Musić se okrenuo ka majci i rekao: "Ništa ne brini, mama. Meni je u zatvoru kao na ekskurziji".

Ipak, u februaru 2014. godine presuda je ukinuta i slučaj je vraćen na ponovno suđenje. Presuda je navodno oborena zbog "bitnih povreda krivičnog postupka" i jer je sudija u obrazloženju naveo da je zločin počinjen "na svirep način", čime se "različito u odnosu na Krivični zakonik kvalifikuje teško ubistvo".

Na ponovljenom suđenju, Musić je rekao da se "ne seća jasno detalja" kobne noći. Musić je pred sudskim većem rekao i da iako je u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, on Vladislavu i dalje ne doživljava kao mrtvu. On je ponovio da se ne seća jasno okolnosti i detalja tragične noći kada je Vladislava ubijena.

Zanemela od bola

Tokom suđenja je sudski veštak dr Radenko Vuković izneo svoj nalaz. Saopštio je da prilikom obdukcije nisu pronađene povrede mozga ni moždane ovojnice. Za doživaljaj bola je zaslužna vrsta i brojnost povreda. Doktor je ukazao na to da su povrede bile toliko intenzivne da je nesrećna Vladislava sigurno trpela veliki bol, i to do smrti. Zbog brutalnosti povreda, sirota devojka je dobila grč u grlu, pa čak nije mogla ni da doziva u pomoć.

Prema nalazu veštaka, manekenka je usmrćena sa tačno 53 udarca.

Od 53 udarca, što rukama, pesnicama, nogama, najjači je zadaobila udarcem u jetru. Kako je tada istakao dr Vuković, u prostor razderotine može da se uvuče pesnica odrasle muške osobe. Kod Vladislave su pronađeni i serijski prelomi rebara grudnog koša s obe strane.

Kako je on istakao, Vladislava je vezivana zavojima oko ruke, preko stomaka, pa i oko glave.

- Teško je reći zašto. Da li da bi mogao da je vuče po stanu ili ne, to ne mogu da kažem. Zavoji su bili masovno natopljeni krvlju - objasnio je veštak.

Dobio maksimalnu kaznu, pa ona smanjena

Musić je na ponovljenom suđenju osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora. On je osuđen na maksimalnu kaznu od godinu dana i u Osnovnom sudu, u okviru postupka koji je protiv njega pokrenula sama Vladislava.

Musiću je maksimalna kazna od 40 godina zatvora u decembru 2014. godine smanjena na 35 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    13. novembar 2023 | 16:14

    Класична набилдована кукавица ... тај није смео да укрсти песнице са себи равним, то знају сви који га познају!!! Џаба снаге, мишића кад су муда као у препелице !

  • Dzesika

    13. novembar 2023 | 17:33

    Umesto dozivotne, smanjena mu je kazna. Monstrum

  • E

    13. novembar 2023 | 17:32

    Kada god se pomene reč "apelacioni" meni ne bude dobro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA