Vreme čitanja: oko 1 min.

Grupa Veljka Belivuka optužena za silovanje mladića na stadionu Partizana: On će danas o svemu svedočiti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sudsko veće će odlučiti da li će i njegovo ispitivanje, kao što je svedočenje, zatvoriti za javnost

  • 0
Veljko Belivuk, Marko Miljković, suđenje, specijalni sud Foto: Marko Jovanović, Pink

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi ispitivanjem svedoka oštećenog trebalo da se nastavi suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Danas bi branioci i optuženi trebalo da postavljaju pitanja oštećenom svedoku I.S. kojeg su pripadnici grupe, kako se sumnja, silovali i zlostavljali u bunkeru na stadionu FK Partizan.

Tokom svedočenja I.S. suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a kasnije je sudija rekla da je naloženo njegovo psihijatrijsko veštačenje.

S obzirom da je psihijatrijsko veštačenje završeno,branioci i optuženi će mu postavljati pitanja uz prisustvo psihijatra. I.S. u ovom postupku ima status posebno osetljivog svedoka.

Sudsko veće će odlučiti da li će i njegovo ispitivanje, kao što je svedočenje, zatvoriti za javnost.

Pre oštećenih i svedoka ispitani su okrivljeni-saradnici Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić koji su se nagodili sa tužilaštvom da za manju kaznu zatvora pričaju svoja saznanja o krivičnim delima za koja se grupa tereti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA