Vreme čitanja: oko 3 min.

Udario brata 2 puta sekirom, ubistvo sprečila majka: Ovoliko "robije" je dobio Predrag iz sela Resnik

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Brat me je obema rukama udario u grudi zbog čega sam pao na pod, upitao sam ga zbog čega me bije a on je odgovorioda je to zbog imanja, zatim je na isti način udario i mog oca"

  • 3
Sekira, policija Foto: A. Nalbantjan, Shutterstock

Predrag Lazić (29) iz sokobanjskog sela Resnik osuđen je danas na tri i po godine zatvora jer je 25. avgusta prošle godine pokušao da ubije brata od strica Jovana Lazića.

- Predrag Lazić kriv je što je 25. avgusta 2022. godine u dvorištu kuće u kojoj je živeo umišljajno pokušao da liši života brata od strica Jovana Lazića tako što mu je zadao dva udarca sekirom i naneo mu tešku telesnu povredu u vidu posekotine leve lopatice a delo nije dovršio jer mu je majka oštećenog otela sekiru – saopštio je predsednik sudskog veća Višeg suda u Nišu Mirko Drašković.

Obrazlažući visinu kazne, Drašković je predočio da je za pokušaj ubistva zakonom predviđena minimalna kazna od pet godina.

- Našli smo da ste krivi na osnovu dokaza i vašeg priznanja. Tužilaštvo je tražilo da vam se izrekne kazna od sedam godina a mi smo vam dosudili kaznu ispod zakonskog minimuma. Uzeli smo u obzir vase korektno držanje pred sudom i raniju neosuđivanost. Verujemo da će ovo što se desiti biti sam mračan incident te da nećete ponoviti delo. U tom smislu vam ukazujemo poverenje i ukidamo vam pritvor u kome ste bili godinu dana – kazao je sudija.

Predrag je nakon izricanja presude kazao : - Hvala sudija! Iz sudnice je odveden u pritvorsku jedinicu KPZ Niš da razduži stvari kako bi odmah bio pušten na slobodu.

Ovo je prvostepena presuda na koju pravo žalbe imaju i odbrana i tuzžilaštvo.

Na prethodnom glavnom pretresu Predrag je plačući objasnio da nije hteo da ubije brata.

- Do tuče je došlo u hodniku gde smo se tada nalazili ja, Predrag i moj otac. Brat me je obema rukama udario u grudi zbog čega sam pao na pod. Upitao sam ga zbog čega me bije a on je odgovorioda je to zbog imanja. Zatim je na isti način udario i mog oca.Tada mi je pao mrak na oči, počeo sam da se rvem sa Jovanom, pali smo najpre preko klupe pa na zemlju. On je mnogo jači, oborio me je i uhvatio za obe ruke. Dok je bio na meni izvukao sam levu ruku i udario ga po leđima nečim što sam dograbio Tada nisam ni znao da je to sekira, shvatio sam da je ozbiljno povređen tek kada sam video tragove krvi – kazao je mladić.


Objasnio je da je Jovanova porodica htela da prikrije tuču s obzirom na to da je on već imao dve uslovne osude pa su se bojali da će otići u zatvor.

- Jovanova majka a moja strina mi je kazala da je on nasilan kad je pijan te da već ima uslovne osude zbog nasilja prema njima i prema devojci, pa smo se dogovorili da ne zovemo policiju. Međutim, kako je Jovanu bilo lose pozvali su Hitnu pomoć i tako se sve saznalo – opisao je Predrag događaje zbog kojih je u pritvoru.

Istakao je da se mnogo kaje te da je samo imao nameru da odbrani oca za kojeg je mnogo vezan.

- Voleo bih da vratim vreme i da promenim to što se desilo ali nažalost to niko ne može. Mnogo se kajem i patim zbog toga što sam učinio, ali sve je bilo u nameri da zaštitim oca jer samo njega imam – grcajući u suzama govorio je Predrag.

Minja Pantić Cvetković, Predragov branilac zalagala se da mu se sudi za prekoračenje nujžne odbrane ili tešku telesnu povredu ali sud to nije prihvatio.

(Telegraf.rs)

Video: Nišlije u šoku zbog ubistva komšije: Braća su živela zajedno, navodno mu je presudio sekirom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukodlak

    24. novembar 2023 | 14:14

    Ako ovo nije nuzna samoodbrana ,a sta je? Covek ga bacio na pod ,sedi na njemu ,jaci Od njega, i sta je trebao da radi ??? Da bude dobar i da se ovaj izivljava ? Zato nam se i desavaju ovakve stvari, jer su razbojnici ,ubice,silovatelji, lopovi zasticeni ,a posten narod je kriv sto brani svoju imovinu,porodicu, i domacinstvo.

  • To je to

    24. novembar 2023 | 13:55

    Niko dublje oci ne vadi nego brat bratu!

  • A

    24. novembar 2023 | 14:51

    Šta je majka imala tu da se petlja,?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA