Vreme čitanja: oko 2 min.

"Lift ga je presekao napola": Svedok za Telegraf.rs o stravičnoj nesreći u Beogradu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Povodom smrti radnika oglasila se i kompanija

  • 0
Zgrada Bigza, Čoveka ubio lift Foto: Nikola Tomić

Jutros oko 8 časova dogodila se tragedija u zgradi Bigza na Savskom vencu kada je lift usmrtio B.V. (57). U zgradi se trenutno odvijaju radovi a jedan od radnika bio je svedok ove tragedije.

Jedan od radnika u zgradi našao se na licu mesta i za Telegraf.rs ispričao kako se ovaj nemili incident dogodio. Kako je rekao u zgradi se nalaze novi liftovi koji još nisu pušteni u rad, teretni liftovi u kojima se stalno nalazi momak koji upravlja liftom i drugi stari lift - onaj u kojem je poginuo čovek.

- To je običan lift ima prednja vrata, a ona unutrašnja za senzor nema. U tom liftu postoji prekidač i kada vas čovek koji vozi lift odveze na sprat na koji idete mora da pritisne taster i dužan je da isključi lift na taj prekidač da ga ne bi neko u međuvremenu pozvao, da lift ne bi krenuo. Čovek koji je poginuo je verovatno zaboravio da isključi prekidač, krenuo je da otvori vrata, u međuvremenu je neko pozvao lift i pošto je lift brz on je ostao do pola van lifta i tako je čovek nastradao, preseklo ga je - priča očevidac za Telegraf.rs.

Kako kaže ovo se dogodilo na petom spratu zgrade dok je on bio na šestom, kada je čuo buku brzo je strčao sprat niže i imao je šta i da vidi.

- Ja sam prošao baš sa te strane gde je čovek poginuo i zatekao hitnu pomoć, policiju i vatrogasce - priča on.

Povodom ove tragedije oglasila se i Kompanija Marera Properties, kompanija za investiranje, akviziciju, razvoj i iznajmljivanje nekretnina komercijalne namene, u čijem portfoliju je i zgrada BIGZ u Bogradu.

- Na gradilištu je poginuo radnik B.V. (1966), zaposlen u kompaniji GIT Milanović, koja je bila zadužena za čišćenje gradilišta i odvoz šuta. Nesreća se desila pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima. Nadležne službe su obavile uviđaj i sledi dalja istraga događaja. Kompanija Marera Properties izražava najdublje saučešće porodici i najbližima poginulog radnika i nastavlja da sarađuje sa nadležnim institucijama na rasvetljavanju ove nesreće - stoji u zvaničnom saopštenju koje je uputila ova kompanija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA