Vreme čitanja: oko 1 min.

Ubijen jedan od aktera krađe zlatare u Suvoj Reci

Ekipa Hronike

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema još uvek nezvaničnim informacijama ubijen je Kosovski albanac D.G.

  • 0
Kosovo izbori Foto: Tanjug/Dopisništvo KIM

Jedan od učesnika razbojničke prošlonedeljne krađe zlatare u Suvoj Reci, ubijen je u akciji policije takozvanog Kosova na Dragodanu elitnom naselju Prištine.

Prema još uvek nezvaničnim informacijama ubijen je kosovski Albanac D.G..

Zbog razbojničke krađe zlatare u Prizrenu uhapšena su dvojica članova razbojničke grupe čiji je član bio od ranije poznat po oružanim pljačkama Bujar Baša iz Prizrena koji je odležao zatvorsku kaznu od 16 godina i osam meseci.

Baša je tokom izdržavanja kazne više puta bežao iz zatvora Dubrava kod Istoka, gde je držan u izolaciji. U jednom od slučajeva on je bio deo grupe od sedam zatvorenika koji su pobegli iz Dubrave, koristeći vatreno oružje.

Dok je bio u bekstvu on je počinio još jednu pljačku zlatare u Glogovcu, tokom koje su povređena dva pripadnika policije tzv. Kosova. Nakon što je ponovo uhvaćen, u novembru 2009. izrečena mu je jedinstvena kazna od ukupno 14 godina i deset meseci zatvora.

Bujar Baša je ponovo pobegao iz zatvora 2012. godine, nakon što mu je direktor zatvora dozvolio da ode kući za vikend, ali se nikada nije vratio u Dubravu. On je 2012.godine uhapšen u regionu Peći ali je ubrzo pušten na slobodu.

Baša je osumnjičen da je bio deo kriminalne grupe koja je 22. novembra 2023. izvršila oružanu pljačku zlatare u Suvoj reci tokom koje je jedan kosovski policajac ranjen u nogu, a drugi zadobio lakše povrede.

Baša je danas uhapšen u Prištini tokom policijske akcije u naselju „Dragodan”tokom koje je došlo do razmene vatre između policije i pripadnika kriminalne grupe,

U razmeni vatre D.G član kriminalne grupe je ubijen a jedan pripadnik policije tzv. Kosova je lakše povređen.

(Telegraf.rs/N.Z)

Video: Masovne tuče i pucnjave dešavaju se svaki čas, a ljudi 2 puta zaključavaju domove: Anketa Novi Pazar

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA