≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Optužnica za Terezu zbog teškog ubistva muža: Ubila ga na spavanju, isekla ga testerom, pa delove tela kuvala

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tereza je suprugu pre ubistva stavila lekove za smirenje kako bi ga omamila

  • 9
Zrenjanin ubistvo, Srđan Perić, Tereza, ubistvo Foto: Facebook/Srdjan Peric

Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu podiglo je optužnicu protiv Tereze Perić (47) zbog teškog ubistva supruga Srđana (42) u maju prošle godine, saznaje "Telegraf.rs".

- Optužnica je 3. oktobra ove godine predata u Viši sud u Zrenjaninu na potvrđivanje. Prema našem Krivičnom zakonu preti joj kazna od najmanje 10 godina ili dožovotni zatvor-kažu za naš portal iz Višeg javog tužilaštva u Zrenjaninu.

Ona je muža, navodno, ubila tako što ga je najpre izbola nožem, a potom njegovo telo isekla motornom testerom i određene delove čak kuvala u loncu. Sve to je uradila pred maloletnom ćerkom, a naposletku su je njena deca prijavila policiji.

Prema do sada poznatim informacijama, Tereza je Srđanu u vodu stavila lekove za smirenje kako bi ga omamila, pa ga potom ubila u kući u kojoj su bila i njena deca. Života ga je lišila tako što ga je, dok je spavao, izbola nožem. Sve to, uradila je pred svojom decom.

Tereza je Srđana ubola u spavaćoj sobi, a on je uspeo da nekako dođe u dnevnu sobu. Tada ga je videla Terezina ćerka. Njena majka je izašla po motornu testeru, a potom je isterala na ulicu, a poslednje reči koje je čula od Srđana bile su: "Zovi Hitnu pomoć". Uplakana devojčica je pozvala starijeg brata, a potom su zajedno lupali na vrata porodičnog doma, moleći majku da se zaustavi. Naposletku su pozvali policiju.

- Sve je uradila pred očima naše ćerke, a onda joj je dala i bensedin. Devojčica je gledala kako ga ona ubada nožem, seče motornom testerom, a onda je videla i Srđanovu nogu. Potom je zvala mog sina, njenog brata i rekla, "Mama je zaklala Srđana". Ja sam prvo mislio da se šali, ali onda smo zvali policiju. Inače, on mi se hvalio tom motornom testerom, baš mi je rekao da je oštra. On i ja smo se družili. Nema veze što je ona bila sa njim. Obojicu je znala da nas strpa u zatvor, pa sam ga ja vadio napolje - rekao je za Telegraf.rs nakon zločina Terezin bivši suprug.

Tereza je vrata kuće otvorila tek kada joj je sin zapretio da će da pozove policiju. Kako je ispričao, u dnevnoj sobi je ugledao noge na podu.

- Sledeći prizor je bio kao iz filma "Teksaški masakr". Raskomadano telo u lokvi krvi. Upitao sam je šta namerava da uradi, praveći se da sam na njenoj strani. Rekla je da ima u planu da raskomada celo telo i baci na različite lokacije. Još je rekla da hoće da delove tela prokuva kako bi kosti odvojila od mesa - rekao je Terezin sin.

Tokom policijske istrage zaista su pronađeni delovi tela u loncu. Tereza je Srđanu, navodno, do dolaska policije odsekla nogu i genitalije i izvadila mu srce i bubrege, pa sve zajedno stavila na u dve posude na šporetu.

- Preživeo sam horor, kao i mlađa sestra. Mama je bila smirena, kuvala je delove tela, ja sam pozvao policiju rekao sam hoću da prijavim ubistvo, da je moja majka ubila očuha - rekao je Terezin sin nakon zločina.

Bili u evidenciji Centra za socijalni rad

Kako su nakon zločina naveli za Telegraf.rs iz Centra za socijalni rad u Zrenjaninu, ta ustanova reagovala je u periodu pre ubistva. Oni su naveli da su preduzimane mere i aktivnosti iz njihove nadležnosti, ali nisu precizirali koje.

- Centar će po potrebi preduzimati aktivnosti zaštite deteta koje je prisustvovalo nasilju u skladu sa zakonom i standardima stručnog rada, a u zavisnosti od procenjenih potreba deteta - naveli su odgovarajući na pitanje o maloletnoj ćerki osumnjičene Tereze, koja je prisustvovala jezivim scenama.

Video: Bili smo prijatelji iako je sa mojom bišom ženom a i skoro mi se hvalio da ima moćnu motornu teseru

Sa psihijatrije u pritvor

Tereza je odmah nakon zločina uhapšena i sprovedena direktno na odeljenje psihijatrije jer je već bila registrovana kao psihički bolesnik.

Nezvanično, veštačenjem je utvrđeno da je zločin učinila u stanju uračunjivosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ја

    29. decembar 2023 | 09:58

    Припаде ми мука. Боже, само здрав разум ми сачувај.

  • SVM

    29. decembar 2023 | 10:09

    Jadna deca. Jadna država ,jadne službe silne. Kakav je otac kada su njoj dodeljena deca. S ako je on noemalan a ona psihijatrijski pacijent zašto i ko je njoj dao decu

  • 29. decembar 2023 | 11:55

    Jesu li ovo osudile one ženske nevladine organizacije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA