≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milan iz Niša optužen da je ugušio brata, ali na sudu negira krivicu: Danas mu odložena presuda

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od majčine smrti borili smo se jedan za drugog, zašto bih ga ubio“, kazao je Grujić u završnoj reči

  • 0
Komšija Srđan Velimirović, Milan Grujić, Niš Foto: Telegraf/D.K.

Izricanje presude Nišliji Milanu Grujiću (46) jer je u noći između 5. i 6. maja prošle godine u njihovoj porodičnoj kući ubio pedesetdvogodišnjeg brata Sašu odloženo je za sledeću sredu zbog smrtonog slučaja u porodici člana sudskog veća.

Ono što ovaj zločin čini posebno bizarnim je to što je Milan nakon što je pretukao a zatim ugušio brata, zločin pokušao da prikrije tako što ga je presvukao i spremio za sahranu.

Više javno tužilašto je smatralo da je dokazano da je Milan izvršio zločin za koji se tereti i zatražilo da mu se izrekne kazna od 12 godina zatvora, kako je rečeno u završnoj reči, „uzimajući u obzir njegovu raniju osuđivanost za dela sa elementima nasilja, upornost u izvršenju dela jer je bratu naneo veliki broj povreda te nedostatak kajanja jer je odbio da prizna ubistvo“.

Milan je sve do kraja sudskog postupka ponavljao da nije kriv za bratovljevu smrt.

“Nisam udarao, šutirao niti gušio brata, hteo sam da mu pomognem, a ispalo je da sam ga udavio. Bio sam u drugoj sobi kada je pao, stavio sam ga u krevet i presvukao sam ga. Nisam bio svestan da je mrtav, hteo sam da ga spasim, sve vreme sam plakao.

Od majčine smrti borili smo se jedan za drugog, zašto bih ga ubio“, kazao je Grujić u završnoj reči.Ovo je prvostepena presuda na koju pravo žalbe imaju i odbrana i Više javno tužilaštvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA