Vreme čitanja: oko 1 min.

Grad Požarevac donirao sportsku opremu osuđenicama u KPZ za žene

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osuđenicama u ovom zavodu su na raspologanju i obuke za deficitarna zanimanja poput sertifikovane obuke za krojenje i šivenje, kao i za poslove uzgoja povrća i cveća u plasteniku, kao i manikira i pedikira

  • 2
Grad Požarevac donirao sportsku opremu KPZ za žene u tom gradu Foto: MPRS/Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Grad Požarevac i Sportski savez grada Požarevca donirali su danas sportsku opremu Kazneno-popravnom zavodu za žene u tom gradu i jedinom za izdržavanje kazne zatvora za žene u Srbiji.

Reč je o spravama za vežbanje poput stepera za aerobik, tegova, medicinskih lopti, rolera i elastičnih traka za treniranje.

U ovom zavodu se godinama unazad organizuju aerobik i odbojka za osuđenice kojima su na raspolaganju i druge aktivnosti poput muzičke, literarne, šahovske i likovne sekcije, kao i radionica grnčarije.

Šahovska sekcija je ostvarila veliki uspeh budući da su prošle godine osuđenice osvojile visoko drugo mesto na Svetskom prvenstvu organizovanom za lica lišena slobode u organizaciji Svetske šahovske federacije (FIDE).

Osuđenicama u ovom zavodu su na raspologanju i obuke za deficitarna zanimanja poput sertifikovane obuke za krojenje i šivenje, kao i za poslove uzgoja povrća i cveća u plasteniku, kao i manikira i pedikira.

Tokom pandemije korona virusa 2020. godine, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je, paralelno sa posetama članova porodice, uvela po prvi put

komunikaciju putem Skajpa kako bi se pružila dodatna psihosocijalna podrška osuđenicama koje su brinule za svoje bližnje, a Skajp je i dalje dostupan.

Budući da Uprava posebnu pažnju poklanja uslovima u kojima žene izdržavaju kaznu zatvora, 2019. godine je izgrađen paviljon za smeštaj 160 osuđenica, u toku je izgradnja još jednog paviljona za smeštaj 220 lica, a završetkom ovih radova jedan od najstarijih zavoda u zemlji imaće u potpunosti drugačiji i moderan izgled.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ccc

    2. decembar 2023 | 13:28

    Bravo za Pozarevac !!! Tu je najbolje biti na robiji

  • Gordana

    2. decembar 2023 | 07:58

    Dobile za vreme kovida pravo na skayp jednom mesecno,a u muskim zatvorima jednom nedeljno. I nije kao kod zena samo ako su deca maloletna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA