Vreme čitanja: oko 1 min.

Optužnica protiv braće koja su opljačkala tri radnje i ukrala 77.000 dinara: Policija ih uhvatila na delu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Braća su pretila radnicima radnji, a potom uzimala novac

  • 0
Hapšenje teška krađa, automobil Printskrin: Mup.rs

Protiv braće Z. K. (20) i P. K. (22) podignuta je optužnica zbog sumnje da su pod pretnjom radnicima opljačkali tri radnje i ukrali 77.000 dinara. Naime, oni su od 5. do 10. decembra 2021. godine u Surčinu i Obrenovcu u saizvršilaštvu izvršili tri krivična dela razbojništvo, a uhapšeni su tako što ih je "u akciji" primetila policija.

Braća su upala u tri trkovačke radnje i u stanju urečunljivosti, u kom su mogli da shvate značaj svog dela i da upravljaju svojim postupcima, pretnjom da će neposredno da napadnu na život i telo opljačkanih, ukrali tuđu pokretnu stvar u nameri da njenim prisvajanjem pribave protivpravnu imovinsku korist, navedeno je iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Dok je jedan od braće čuvao stražu ispred radnji, drugi je ušao unutra, prišao radnicima i u njih uperio predmet koji je izgledao kao pištvolj crne boje, a potom uzeo novac u iznosu od 77.000 dinara.  Braća su nakon dve krađe uspela da pobegnu, dok ih je policijska patrola primetila dok su pokišavali da izvrše treću.

Brat koji je čuvao stražu ispred radnje je uhapšen, dok je drugi, koji je ranije osuđivan, pobegao sa lica mesta.

Njima je zaprećena kazna zatvora od dve do deset godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA