≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za nedelju dana izrečene dve doživotne robije u Srbiji: Dobro zapamtite njihova imena

E. H.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U Srbiji je od 2019. godine, kada je uvedena kazna doživotnog zatvora, izrečeno 10 takvih kazni za najteža krivična dela

  • 0
Zatvorenici, Goran Džonić, Dejan Pavlović, Radomir Blagojević, Dejan Dabović i Malčanski berberin Foto-kolaž: Milena Đorđević, Facebook, Telegraf, S. Tasić, D.K.

Veće Višeg suda u Leskovcu proglasilo je krivim kapetana Vojske Srbije S. S. zbog silovanja svoje maloletne ćerke u periodu od novembra 2019. do maja 2022. godine i osudilo ga na kaznu doživotnog zatvora što je 10. takva kazna za najteža krivična dela u Srbiji.

Nedelju dana ranije, ovu kaznu dobio je Miloš Nikolić iz okoline Zaječara za ubistvo pastorke Petre Vladulović (2).

U obdukcijskom nalazu koji je nakon smrti devojčice dostavljen Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, smrt devojčice je nastupila neposredno usled prestanka disanja i srčanog rada, uzrokovanog obimnim jakostepenim povredama glave i posledičnim razvojem jakostepenog otoka mozga. Kod deteta su utvrđene i druge povrede koje sve zbirno predstavljaju tešku telesnu povredu opasnu po život.

Petra Vladulović, Miloš Nikolić  Jelena Todorovska Foto-kolaž: Nikola Anđić, Facebook, novosti.rs/SMS

Veštačenje sudskog veštaka iz oblasti neuoropsihijatrije ukazuje da je Nikolić u vreme ubistva, bio u stanju srednjeg pijanstva, odnosno bio je pod dejstvom alkohola sa količinom alkohola u krvi od 1,63 promila. Nikolić je optužen da je 21. februara u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i telu udario dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge i teško je povredio, a dete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru gde je preminulo.

Jednu kaznu služio je Ninoslav Jovanović poznatiji kao Malčanski Berberin za silovanje devojčice koja je tada imala 12 godina. On je preminuo u zatvoru prošle godine.

Ninoslav Jovanović, Malčanski berberin Ninoslav Jovanović / Foto: Telegraf.rs

Druga doživotna kazna zatvora presuđena je Crnogorcu Dejanu Daboviću zbog ubistva devojke u Novom Sadu.


Potom, Radomiru Blagojeviću, jer je ženu ubio na taj način što ju je zapalio živu, a drugu silovao.

Sledeći je Virđinela Jovanov zbog pokušaja silovanja i ubistva 86-godišnje bake i on se nalazi na izdržavanju kazne.

U slučaju Miloja J. koji je bio osuđen na doživotnu kaznu zatvora za obljubu 8-godišnjeg dečaka, Apelacioni sud u Novom Sadu je preinačio prevostepenu presudu Višeg suda u tom gradu i pravosnažno ga osudio na 20 godina.

Apelacioni sud u Beogradu nedavno je preinačio prvostepenu presudu i Branislava Muratagića, koji se nalazi na izdržavanju kazne, pravosnažno osudio na kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva vlasnike menjačnice Dejana Pantelića.

Goran Džonić prvostepeno je osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva tročlane porodice Đokić, a u Vranju je na istu kaznu zatvora osuđen Dejan Pavlović zbog ubistva supruge.

(Telegraf.rs)

Video: Otac ubijene devojčice u Zaječaru: "Da vratim svoje dete ne mogu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA