≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkriven identitet osumnjičenih koji su slali dojave o bombama: Novo saopštenje MUP-a

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati

  • 3
Policija Foto: RINA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv terorizma, PU za grad Beograd i PU Zrenjanin, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu-Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, u koordinisanoj akciji preko Evrodžasta sa istražnim organima Češke Republike, uhapsili su tri osobe sa teritorije Republike Srbije zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Uhapšeni su P. D. (23) iz Odžaka, kao i J. M. (27) i T. Č. (44) iz okoline Zrenjanina. Kako se sumnja, oni su u dužem vremenskom periodu, putem elektronske pošte, koristeći servise anonimnosti, učestvovali u slanju poruka preteće sadržine obrazovnim i drugim institucijama na teritoriji Republike Srbije, o navodno postavljenim eksplozivnim napravama, čime su ugrozili bezbednost većeg broja dece i građana u Republici Srbiji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu. Policijski službenici MUP-a u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom-Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, nastavljaju dalji rad u cilju procesuiranja i drugih lica povezanih sa navedenim pretnjama.

(Telegraf.rs)

Video: Policija, ruke iza leđa: Uhapšeni osumnjičeni za lažne dojave o bombama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djordjevic Bec

    15. decembar 2023 | 18:53

    Oni nisu maloletni,zasto nema Puno one i prezime i Foto da ih zna cela Srbija☝️😡Da nikome vise ne padne napamet Tako nesto☝️

  • Igor

    15. decembar 2023 | 19:21

    Samo ih hapsite, u startu je cela stvar čudna prvo su bile samo škole a kasnje i ostale ustanove, svako ko želi da destabilizuje Republiku Srbiju i širi strah da odgovara ili odgovaraju! Aleksandar Vučić je rekao da će biti uhapseni ljudi za laźne dojave!

  • Brano

    16. decembar 2023 | 00:12

    Svake pretnje po zivot treba tretirati kao teroristicki akt u pokusaju. Jer takvim pretnjama stvara se panika , strah ,kako za pojedinaca tako i za drustvo u celini. Posto ovo uzima maha u svim sredinama, u regionu,treba najstrozije kaznjavati osobe koje budu uhvaceni , odnosno uhapseni pod sumnjom za pokusaje oduzimanja zivota pojedinaca ili grupe. Ovakve pretnje postavljanju bombi u svim javnim ustanovama, pogotovu u skolama I bolnicama, moze izazvati tj.davati’’inspiraciju” pomucenim mozgovima kako nasih tako i stranih drzavljana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA