≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšena majka jednog od dečaka koji su školama slali dojave o bombama: MUP otkrio nove detalje

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan od dečaka pohađa Osnovnu školu "20. oktobar" u Novom Beogradu, koja je u prethodnom periodu dobila najveći broj pretećih mejlova, a samo on je, kako se sumnja, poslao više od 80 mejlova svojoj i drugim školama

  • 13
Elektrotehnička škola ETŠ Stari Grad policija dojava Foto-montaža: Google Maps, Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv terorizma i Policijske uprave za grad Beograd, u saradnji sa Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u nastavku akcije, na osnovu podataka dobijenih od Evrodžasta i međunarodnom operativnom policijskom saradnjom, identifikovali su i pronašli dvojicu trinaestogodišnjaka za koje se sumnja da su u dužem vremenskom periodu, putem elektronske pošte, koristeći servise anonimnosti, učestvovali u slanju poruka preteće sadržine obrazovnim i drugim institucijama na teritoriji Srbije o navodno postavljenim eksplozivnim napravama, čime su ugrozili bezbednost većeg broja dece i građana u Republici Srbiji.

S obzirom na to da su izvršioci deca i da nisu krivično odgovorna, policija je zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica uhapsila A.B.S. (42), majku jednog od dečaka, kojoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, dok će protiv tridesetosmogodišnje majke drugog dečaka biti podneta krivična prijava u redovnom postupku Drugom osnovnom javnom tužilaštvu.

Jedan od dečaka pohađa Osnovnu školu "20. oktobar" u Novom Beogradu, koja je u prethodnom periodu dobila najveći broj pretećih mejlova, a samo on je, kako se sumnja, poslao više od 80 mejlova svojoj i drugim školama.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, nastavljaju dalji rad u cilju procesuiranja i drugih lica povezanih sa navedenim pretnjama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravnica

    16. decembar 2023 | 17:53

    Hmmm, simptomaticno da se radi o sinovima, a majke uhapsene?! Gde su ocevi tih decaka, jesu li zivi? Zar kod nas po porodicnom zakonu nije starateljstvo podeljeno roditeljima, valjda postoji obostrana odgovornost, nije ta majka sama rodila i podizala to dete, valjda u odgajanju i vaspitanju ucestvuju oba roditelja, to im je i pravo i obaveza, bili oni u braku ili ne?

  • Ja

    16. decembar 2023 | 18:53

    Dečaci to rade, dečaci ubijaju, obojicu u popravni dom...

  • Pravnica

    16. decembar 2023 | 22:51

    Aman ljudi...nema veze da li su roditelji razvedeni, da li otac ima novu porodicu (od dece se nikada ne razvodite, kao sto i deca ne mogu da biraju ko ce im biti roditelji i u kakvim ce se porodicama i familijama roditi), to sto mnogima i babe i dede podizu decu ne znaci da su babe i dede zakoniti staraoci...sve je to zakonima i podzakonskim aktima jasno definisano. Dobro da je za primer majka koja je voditeljka na TV Pinku, u krilu drzi svoje malo dete na radnom mestu dok komentarise smrt tudjeg deteta...i tu tuzilastvo ne reaguje...sramota...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA