Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilac Stefanović: Nasilje na ulicama Beograda neće biti tolerisano

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Glavni javni tužilac je apelovao da učesnici protesta ne pribegavaju nasilju, već da svoje zahteve ostvaruju kroz institucije

  • 4
Nenad Stefanović Foto: Nikola Anđić

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović je u izjavi za Tanjug, posle nasilja koje se sinoć dogodilo ispred Skupštine grada Beograda, upozorio učesnike protesta da nasilje na ulicama glavnog grada neće biti tolerisano.

"Svi koji izvrše krivično delo Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i Nasilnično ponašanje na sportskoj manifestaciji ili javnom skupu biće procesuirani u skladu sa zakonom", poručio je sinoć Stefanović.

Glavni javni tužilac je apelovao da učesnici protesta ne pribegavaju nasilju, već da svoje zahteve ostvaruju kroz institucije.

Učesnici protesta koje predvodi lista „Srbija protiv nasilja“ pokušali su sinoć nasilno da uđu u zgradu Skupštine grada Beograda.

Oni su polomili vrata i više prozora na zgradi Skupštine Beograda, bacali staklene flaše, kamenice i motkama razbijali vrata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    25. decembar 2023 | 08:11

    Tako i treba da reaguje javni tuzilac, brzo nakon desavanja. Meni je zao sto nije tako reagovao u poslednjih 10 dana da se proveri da su mnogi glasali iako nisu imali boravak.

  • Pravnica

    25. decembar 2023 | 08:58

    Nece biti tolerisano ni latentno i sistematsko nasilje u pravosudju, prosveti, zdravstvu...sramota kako sada brzo reagujes, a cutis na mnoga druga zlodela. Narod nista ne zaboravlja

  • BgDex1970

    25. decembar 2023 | 08:53

    Pod hitno treba doneti uredbu o tome da se njihovi mediji označe kao glavni podstrekači na nasilje i mržnju.Na taj način ti mediji se više neće tolerisati kao takvi ,već će jednostavno biti krivično procesuirani svaki njihov samozvani novinar,a njihovi portali i uopšte prikazivanje biće strogo zabranjeno.Možda bi to nekome sa strane smetalo ,pozivajući si se na demokratiju,kršenje ljudskih prava itd.,ali ovde je u pitanju upravo opstanak te iste demokratije,jer ovi ljudi žele na vlast mimo većine ,koja je nedavno glasala za Vučića i SNS. Živela Srbija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA