Vreme čitanja: oko 4 min.

Dejan je zaklao Dušanku pre 4 godine: Sudu se obratio samo sa jednom željom

E. H.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Osuđen je na kaznu doživotnog zatvora i čeka transfer u zatvor u Crnu Goru

  • 1
ubica Dejan i ubijena Dusanka, Novi Sad, ubistvo Foto: Facebook

Dejan Dabović iz Herceg Novog na današnji dan, pre 4 godine, tačnije, 26. decembra 2019. godine, nožem je izbo i zaklao devojku Dušanku Jocović u haustoru u Novom Sadu. Osuđen je na kaznu doživotnog zatvora i čeka transfer u zatvor u Crnu Goru.

Vesti o ubistvu za koje je Dabović osuđen stigle su, podsetimo, 26. decembra 2019. godine. Prve informacije ukazivale su na to da je muškarac na ulici usred dana izbo 25-godišnju devojku u Novom Sadu. Nakon zločina je seo u automobil i odvezao se u nepoznatom pravcu, ostavivši žrtvu da krvari u haustoru u kom ju je sačekao i napao.

Ona je bila izbodena u predelu dušnika i grudnog koša, a Hitna pomoć je u naselju Grbavica zatekla jeziv prizor - devojku koja leži na ulici dok joj iz usta ide krv. Oko nje su bile kese iz kojih je poispadalo voće i povrće, jer se u trenutku napada vraćala iz nabavke. Do bolnice nije stigla. Uprkos tome što je bilo više pokušaja reanimacije, bitku za život izgubila je u sanitetu Hitne pomoći.

Dejan Dabović ubrzo je uhapšen. Njega je policija istog dana, u večernjim satima, presrela na ulici dok je izlazio iz hostela.

Pratio je dva dana

Dabović je došao iz Crne Gore i iznajmio sobu u hostelu u blizini zgrade svoje bivše partnerke. Pratio ju je dva dana. Kako je rekao, "bilo mu je drago da je nije video sa drugim muškarcem". U četvrtak ju je sačekao u prolazu ispred zgrade.

Na saslušanju je rekao da mu je, kada joj je kobnog dana prišao da razgovaraju, tokom rasprave "pao mrak na oči".

- Pre nekoliko meseci smo raskinuli dugogodišnju vezu. Voleo sam je. Iako smo živeli odvojeno, ja u Herceg Novom, ona u Novom Sadu, gde je radila. U četvrtak sam neko vreme čekao Dušanku ispred zgrade. Video sam je da ide s posla s kesama punim voća i povrća. Istrčao sam ispred nje, a ona je počela da viče da je ostavim na miru. Ne znam, puklo mi je nešto u glavi, izvukao sam nož iz jakne, ostalo sve znate - rekao je na saslušanju.

Kada je shvatio da devojka ne diše, seo je u automobil i otišao u hostel da se presvuče. Kako je rekao, to je uradio, jer je svuda po njemu bila Dušankina krv. Odlučio je da se vrati u Crnu Goru. Pozvao je taksi i i samo što je uzeo kofer i pošao ka vozilu, presrela su ga dva inspektora u civilu.


Bio ljubomoran

Dušankina drugarica je za medije nakon ubistva ispričala da je i Dušanka državljanka Crne Gore, a da je u Novom Sadu bila osam godina. Dejan i ona imali su razmirice, jer on nije želeo da dođe u Novi Sad, a Dušanka nije htela da se vrati u Crnu Goru.

- Bila je i dobra odbojkašica i dobar student, a da ne govorim kakva je drugarica bila. Niko od nas ne može da poveruje da je više nema i da je na tako brutalan način ubijena. Dejan je pravio ljubomorne scene, naročito letos, dok je bila u Herceg Novom, zbog čega je morala ranije da se vrati za Novi Sad. To je sve bilo bespotrebno. Izgledalo je kao da ne može da podnese njen uspeh - rekla je Dušankina drugarica nakon ubistva.

Ljubomora je određena i kao motiv ubistva, jer je devojka nekoliko meseci pre ubistva prekinula emotivnu vezu sa Dabovićem.

Iako je u policiji ispričao šta se desilo, Dabović se pred tužiocem branio ćutanjem. Njemu je određen pritvor do 30 dana, koji je produžavan sve do pravosnažnosti presude, a osim za ubistvo, na teret mu je stavljeno i razbojništvo koje se dogodilo dan pre ubistva, kada je u menjačnici, pod pretnjom nožem, oteo 11.300 dinara.

Na suđenju "promenio ploču"

Dabović je, govoreći pred sudom, rekao da su i on i Dušanka bili ljubomorni i da je zbog toga dolazilo do prepirki. Imao je, kako je rekao, potrebu da se vidi sa njom, i 25. decembra je otišao do njene zgrade, ali je nije pronašao. Sutradan su se, prema njegovim rečima, sreli kod Limanske pijace, prošetali su i pričali o svojim životima.

- Ušli smo u radnju, kupila je vodu i nekoga je pokušala da pozove preko telefona i čuo sam kada je rekla da je Dejan Dabović sa njom i da joj preti nožem. To me je užasno pogodilo, krenuo sam da je zagrlim, a ona je vikala da se sklonim od nje. Odgurnula me je i pljunula i to me je razbesnelo - rekao je.

Dodao je da se "seća da je Dušanku udarao pesnicama po glavi i ničeg više", kao i da ne zna kada je izvadio nož i da je sledeće čega se seća dolazak u sobu u hostelu.

- Poslednjih godinu dana, otkako sam u pritvoru, stalno razmišljam o tome što sam uradio i kajem se - rekao je Dabović na prvom ročištu.

Nakon što je izneo odbranu, Dabović nije želeo da odgovara na pitanja suda, branioca i tužioca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гарз

    26. decembar 2023 | 16:56

    Обзиром да је понео нож, све је јасно!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA