Vreme čitanja: oko 1 min.

Podignuta još jedna optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prethodnom optužnicom obuhvaćeni su Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović, kojima se već sudi u Osnovnom sudu u Prišini

  • 1
Pomen Oliveru Ivanoviću Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Specijalno tužilaštvo podiglo je danas optužnicu pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini protiv M.M. zbog navodno više krivičnih dela u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Iz Specijalnog tužilaštva su saopštili da je protiv okrivljenog podignuta optužnica jer je počinio krivična dela "učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe", "ometanje dokazivanja ili službenog postupka", "zastrašivanje" i "falsifikovanje isprave", prenosi RTS.

Dodaje se da je okrivljeni, "kao deo grupe, posle ubistva preduzimao radnje ometajući krivični postupak, a nakon istrage koristio falsifikovanu ispravu i pretio službenim licima koja su otkrila krivična dela u postupku protiv njega".

M. M. je sedma osoba protiv koje je podignuta optužnica u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Prethodnom optužnicom obuhvaćeni su Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović, kojima se već sudi u Osnovnom sudu u Prišini.

Na teret im se stavlja da su od 2014. do 2018. godine bili deo kriminalne grupe sa Željkom Bojićem, Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem na čelu, te da su u kontinuitetu pokušavali da pod svoju kontrolu stave Severnu Mitrovicu. Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine sa šest hitaca u leđa, ispred prostorija svoje inicijative „Srbija, demokratija, pravda” u Severnoj Mitrovici.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: U Hramu održan pomen na godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kranp

    27. decembar 2023 | 18:50

    Pa onda sve na robiju, ako već imate dokaza, baš zbog tog zastrasivanja roknete im po 40 godina pa neka se druže sa robijasima..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA