Vreme čitanja: oko 2 min.

Prva žena osuđeni pedofil u Srbiji: Margita zlostavljala ćerku (12) prijateljice, na saslušanju obe šokirale

K. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pravosnažna presuda prvoj ženi pedofilu iz Srbije objavljena je te godine čak i u sudskom biltenu upravo zbog specifičnosti same optužnice, ali i dokaznog postupka, koji je naposletku rezultirao izricanjem zatvorske kazne

  • 2
Hapšenje, žena  ženski zatvor Foto: Shutterstock

Prva žena pedofil koja je u Srbiji osuđena na zatvorsku kaznu zbog nedozvoljenih polnih radnji i seksualnog zlostavljanja maloletne devojčice (12) je Obrenovčanka Margita Čaić (46).

Da pojava pedofilije u Srbiji nije evidentirana samo među muškarcima, potvrdio i slučaj koji je tada potresao naselje Zvečka u Obrenovcu. U sudskoj arhivi 2016. godine zabeležen je krajnje nesvakidašnji slučaj, koji je, u vreme kad se dogodio, nekako uspeo da ostane izvan pažnje javnosti, piše Kurir.

Pravosnažna presuda prvoj ženi pedofilu iz Srbije objavljena je te godine čak i u sudskom biltenu upravo zbog specifičnosti same optužnice, ali i dokaznog postupka, koji je naposletku rezultirao izricanjem zatvorske kazne.

Naime, nekadašnji Opštinski sud u Obrenovcu utvrdio je da je Margita Čaić (46) iz sela Zvečka počinila krivično delo nedozvoljene polne radnje jer je u više navrata seksualno zlostavljala devojčicu (12).

Priča na koju ni iskusni policajci, tužioci i sudije nisu ostali ravnodušni započela je 2004. u porodičnoj kući zlostavljane devojčice, u koju je osuđena pedofilka svakodnevno dolazila, vešto igrajući ulogu najbolje majčine prijateljice. Poverenje koje je uživala u kući svoje žrtve Čaićeva je, kao i svi pedofili, počela da iskorišćava najpre učestalim posetama devojčici, u trenucima kad je bila sama u kući. Veštom verbalnom manipulacijom, pedofilka je ubrzo prešla granicu i prema maloletnoj devojčici, koja se tada nalazila na pragu seksualnog sazrevanja, postavila se kao ljubavna partnerka.

Optužnica, a kasnije i presuda do detalja su opisivale i navodile gnusne radnje koje je devojčice trpela. Koliko je bila vešta u svojim izopačenostima i manipulaciji potvrđuje i to što dete duže vreme nije otkrivalo roditeljima šta preživljava.

Roditelji su posle izvesnog vremena ipak primetili da im se sa ćerkom nešto događa, što je bio utisak i nastavnika zbog naglog popuštanja u školi. Posle nekoliko dugih razgovora devojčica je priznala roditeljima da ju je Čaićeva zlostavljala, a šokirani roditelji su odmah alarmirali policiju. Nakon hapšenja Čaićeva je priznala zločin, tvrdeći da je sve bilo na dobrovoljnoj bazi, te da su ona i devojčica partnerke u ljubavnoj vezi.

Zakon je i tada kažnjavao odnos sa osobama mlađim od 14 godina, zbog čega se istog trenutka u slučaj uključio i javni tužilac. Pedofilka je nakon opsežne istrage izvedena pred sudiju, a i tada je tvrdila da je s devojčicom u vezi.

Tokom postupka saslušana je i maloletna žrtva, koja je, na zaprepašćenje svih, kazala da je sa Čaićevom u ljubavnoj vezi i da je odnos kakav je imala s njom bio na dobrovoljnoj bazi. Predsedavajući sudija ovakve iskaze nije mogao da proguta kao zabranjenu ljubav koja ne poznaje godine, već je u obrazloženju osuđujuće presude naveo ključnu stvar.

- Kriva je jer je kao odrasla uračunljiva osoba iskoristila mladost i maloletnost svoje žrtve - navela je tada sudija i osudila Čaićevu na zatvor, što su nakon žalbenog postupka potvrdile i više sudske istance.

Poslednja saznanja o Margariti su da je navodno izbegla iz Siska u Hrvatskoj i da se devedesetih nastanila u okolini Obrenovca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukodlak

    2. januar 2024 | 19:53

    Kao i svaki iskusni lik ,koristi priliku ,sama, i tada nastupa kao hijena na žrtvu.

  • Ignjatije ☦️☦️☦️

    3. januar 2024 | 01:20

    Ja zaista ne vidim problem, zena je odlucila da edukuje cerku o tim stvarima, to bi trebala skola da radi da je iole normalna. Malo su se zabavili i to je to, ne maltretirajte zenu nego je odvedite u crkvu kao i dete, pomoci ce oni njima, a pogotovo detetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA