Vreme čitanja: oko 1 min.

BIA demantuje tvrdnje Nikole Sandulovića

T. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripadnici BIA preduzeli su aktivnosti u cilju razjašnjenja pozadine Sandulovićeve protivzakonite delatnosti koju je nadležni tužilac kvalifikovao kao krivično delo

  • 1
Nikola Sandulović Foto: Media centar Beograd

Predsednik opozicione Republikanske partije Nikola Sandulović uhapšen je 3. januara, a prema tvrdnjama njegovog advokata Čedomira Stojkovića, ali i medicinskoj dokumentaciji, brutalno je pretučen prilikom saslušanja u prostorijama BIA.

Ovim povodom se oglasila i BIA.

Bezbednosno-informativna agencija demantuje tvrdnje Nikole Sandulovića i ističe da prilikom preduzimanja aktivnosti iz zakonom propisanog delokruga rada Agencije nije došlo do povrede slobode i prava, kao ni nezakonite primene fizičke sile prema Sanduloviću.

Pripadnici BIA preduzeli su aktivnosti u cilju razjašnjenja pozadine Sandulovićeve protivzakonite delatnosti koju je nadležni tužilac kvalifikovao kao krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti iz člana 317. KZ RS.

Iznošenjem laži o navodnom nezakonitom postupanju pripadnika BIA, Sandulović i ostali promoteri nezavisnosti tzv. Kosova, žele da dezinformišu i uznemire domaću i stranu javnost, naruše ugled Bezbednosno-informativne agencije i destabilizuju bezbednosne prilike u Republici Srbiji.

Pripadnici BIA nastaviće da, u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije, profesionalno i odgovorno postupaju u cilju zaštite poretka i bezbednosti Republike Srbije i njenih građana.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak hapšenja kriminalne grupe za transport 324kg kokaina iz Južne Amerike u zemlje EU

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miško

    11. januar 2024 | 14:22

    Ma gde bi BIA... A da jeste, oprostili bi čoveku što su ga lemali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA