Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripadnici “vračarskog klana” negirali krivicu

T. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Optužnicom je obuhvaćeno ukupno 38 osoba, od kojih je 11 u bekstvu

  • 0
Vračarci, Džoni sa Vračara Foto: Google, MUP, Facebook

U Specijalnom sudu u Beogradu danas su na pripremnom ročištu pripadnici grupe "vračarci" negirali da su izvršili tri teška ubistva i pet pokušaja teških ubistava. Kako Tanjug saznaje, svih 38 optuženih je negiralo izvršenje krivičnih dela koja su im stavljena na teret.

Pripremno ročište, koje je zatvoreno za javnost, počelo je juče i trajalo je četiri sata. Danas je nasatvljeno čitanje optužnice, nakon čega su se optuženi izjasnili o krivici.

Sudija je odredio pauzu nakon koje će branioci predložiti dokaze, a po završetku pripremnog ročišta sudija će zakazati glavni pretres (suđenje), na kojem će biti dozvoljeno prisustvo javnosti. Kao organizator ove grupe optuženi su Nikola Vušović i Uroš Piperski, a svim optuženima se na teret stavlja krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Optužnicom je obuhvaćeno ukupno 38 osoba, od kojih je 11 u bekstvu.

Grupa se tereti za ubistva Aleksandra Halabrina 20.marta, Dragana Ristića 10. septembra i Aleksandra Šarca 17. oktobra 2020. godine. Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: U PR nastavljeno suđenje Zlatanu Arsiću iz Kosovske Kamenice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA