≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jasmina osuđena na 3 godine zatvora: Ubila muža Milorada u Surčinu, zarila mu nož u srce

Vreme čitanja: oko 1 min.

Presuda je izrečena danas u Višem sudu u Beogradu

  • 1
Jasmina Bajović Foto: Facebook

Jasmina Bajović, koja je prvobitno osuđena na tri godine zatvora zbog ubistva supruga Milorada u Surčinu, na ponovljenom suđenju ponovo je osuđena na 3 godina zatvora.

Ona je danas, u Višem sudu u Beogradu, čula visinu kazne na koju je osuđena. Došla je u pratnji sinova.

Podsetimo, pri prvom izricanju presude, sud je odbacio kvalifikaciju krivičnog dela kao ubistva koju je dalo tužilaštvo, ali i predlog branioca da bude osuđena za tešku telesnu povredu na mah sa smrtnim ishodom i osudio Jasminu za ubistvo na mah. Ipak, apelacioni sud je presudu vratio na ponovno odlučivanje uz obrazloženje da u tekstu presude nije objašnjeno na koji način je Milorad Jasminu doveo ztanje jake razdraženosti.

Zbog toga je suđenje ponovljeno i doneta je nova presuda.

Tužilac je, u ponovljenom postupku, istakao da tužilaštvo i dalje istaje pri tome da je Jasmina počinila ubustvo, a punomoćnica oštećenih navela je da nisu ostvareni uslovi za privilegovan oblik ubistva, odnosno kvalifikaciju krivičnog dela kao ubistva na mah.

Jasminin branilac rekao je da osporava pravnu kvalifikaciju dela, ali i da odustaje od stava da je u pitanju teška telesna povreda sa smrtnim ishodom, te da je odbrana sada stava da je u pitanju ubistvo na mah.

On je dodao da jeste u pitanju ubustvo na mah, za koje je Jasmina prvobitno osuđena, ali da je prvobitna kazna previsoko odmerena i da Jasmina treba da dobije minimalnu kaznu.

Kazna za ubistvo na mah je od dve do osam godina zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    1. februar 2024 | 15:41

    Tri godine? Baš cool.. Ovo kao da je najava za sve žene da mogu da ubijaju svoje muškarace i da će proći sa minimalnom kaznom od tri godine! Pa žene navalite!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA