Vreme čitanja: oko 3 min.

Osmi put odloženo ročište u slučaju pogibije Luke (15) u Ratkovu: Optužena po prvi put u sudnici

N. B.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Dragan Jovović, Lukin otac rekao je da ne želi da Luka bude samo jedan broj, već obećao da posle Lukine smrti više ništa neće biti isto

  • 1
Luka Jovović presuda Foto: Shutterstock, Instagram/fondacijalukajovovic3

Danas je pred Osnovnim sudom u Somboru održano još jedno ročište u slučaju saobraćajne nesreće u Ratkovu u kojoj je poginuo Luka Jovović (15).

Današnje ročište ponovo je odloženo i to osmi put, a ovo je prvi put da se optužena Nataša Anđelković uopšte i pojavila. Takođe ovo je prvo ročište kojem je prisustvovap novi advokat odbrane Goran Karadarević, nakon što je prethodno pred prošlo ročište, novosadski advokat Radomir Munižaba otkazao punomoć okrivljenoj.

Optužena se pred sudom pojavila u pratnji oca, brata i branioca Karadarevića, ali pre početka suđenja nije želela da daje nikakve izjave, a njen otac je rekao da će se javno obratiti tek kada se sve završi.

Današnje ročište je odloženo jer je advokat odbrane tražio da se suđenje odloži, zato što je tražio ponovno svedočenje veštaka saobraćajne struke, ali i veštaka za trasologiju, kao i svedočenje Filipa Savića, nevenčanog supruga okrivljene Nataše, a čije svedočenje je sud već jednom odbio.

Sudija Aleksandra Medurić Kalčan odgodila je suđenje za 27. februar samo dan pre Lukinog rođendana. Na tom ročištu svedočiće veštak saobraćajne struke, dok će sudija odlučiti da li ima potrebe za ispitvanjem trasologa, ali i svedoka Filipa Savića.

Nakon suđenja popričali smo sa ocem malog Luke, Draganom Belim Jovovićem, kao i sa advokatom oštećenih Oliverom Madićem i advokatom odbrane Goranom Karadarevićem.

- Današnje suđenje je odloženo, zbog po meni, propusta koji je napravila sudija, koja je u jednom trenutku popustila da da mogućnost jednom od veštaka da da iskaz i ako je on čovek dostavio u pismenoj formi to svoje veštačenje. Tako da je to jedini razlog zbog čega je njihov branilac predložio da se odloži eventualno glavni pretres za sledeći put. Ja kao roditelj kao otac ubijenog dečaka u saobraćaju, kao neko ispred fondacije, neko ko je ispred svih roditelja čija su deca stradala, ja sam ogorčen ponašanjem kako okrivljenih tako i njihovih branilaca, kao i pravosudnog sistema i sudija koji nemaju ni malo empatije, koji nemaju ni malo ljudskosti u sebi – rekao je Dragan Jovović i dodao da ne želi da Luka bude samo jedan broj, već je obećao da posle Lukine smrti više ništa neće biti isto.

Advokat odbrane je na pitanje novinara da li je ovo bilo sračunato odlaganje, odgovorio da nije i dodao je samo želeo da se svi dokazi koncentrišu.

- Nijedna radnja koju smo danas preduzeli i sve što smo predložili, nije bilo sračunato na bilo kakvo odlaganje i odugovlačenje, nego naprotiv na koncentraciju dokaza. Predložio sam danas i više od onoga što je trebalo da predložim, ali baš u nameri da najavim neke stvari koje ću eventualno istaći na sledećem glavnom pretresu i koje će možda biti nepotrebne, ali da ne bi bilo zašto sada ovo predlažete to ranije niste radili. Zaista je bila isključivo ta neka namera – rekao je Karadarević i dodao da ne želi da komentariše rad kolege Radomira Munižabe, prethodnog advokata okrivljene ni pozitivno ni negativno.

Okrivljena Nataša nije želela da priča sa novinarima

Advokat oštećenih Oliver Madić, mišljenja je da je odlaganje ročišta neosnovano.

- Postupajući sudija je dozvolila da se u daljem toku postupka, sprovedu određene dokazne radnje koje lično, kao punomoćnik oštećenih smatram da su suvišne, obzirom da su pitanja koja se postavljaju od strane odbrane u ovom trenutku, prema mišljenjima veštaka saobraćajne struke sa FTN-a u Novom Sadu, dovljno razjašnjena – rekao je Madić.

(Telegraf.rs)

Video: Počinje suđenje roditeljima dečaka koji je počinio masakr u školi "Ribnikaru"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjan Drca

    6. mart 2024 | 17:35

    Čekajte, ooo, oo, curik, čekajte! Ko je maloletnom Luki izdao dozvolu za voženje motocikla do do 50 ccm? Da li je osoba koja mu je izdala dozvolu trenutno dostupna organima gonjenje? Ako mu nije izdala, ko mu je izdao i po kojim ovlašćenjima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA