Vreme čitanja: oko 1 min.

Dva vozača iz Apatina i Sjenice, hteli da voze drogirani do Turske: Sprečeni na vreme

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oba vozača su odmah isključena iz saobraćaja i zadržana u službenim prostorijama, gde su protiv njih podnesene prekršajne prijave

  • 3
Vozač autobusa Foto: Shutterstock

U Novom Pazaru, saobraćajna policija je danas oko podneva privela dvojicu vozača autobusa, sprečavajući ih da u stanju pod uticajem droga prevezu putnike na dugom putovanju prema Turskoj. Incident se dogodio u trenucima kada su vozači, koje su angažovale turske prevozničke firme, trebali da započnu planirano putovanje, piše Sandžak danas.

Prema saopštenju policije, detaljnom kontrolom i testiranjem na prisutnost narkotika, otkriveno je da je jedan od vozača, četrdesetšestogodišnji muškarac iz Apatina, bio pod uticajem opijata. Njegov kolega, takođe četrdesetšestogodišnjak iz Sjenice, bio je pozitivan na kanabis.

Oba vozača su odmah isključena iz saobraćaja i zadržana u službenim prostorijama, gde su protiv njih podnesene prekršajne prijave zbog upravljanja vozilom pod uticajem psihoaktivnih supstanci. Ovaj slučaj izaziva zabrinutost u javnosti o sigurnosti putnika koji koriste usluge međunarodnog prevoza, posebno u svetlu činjenice da su vozači bili spremni da upravljaju vozilom na tako dugoj i zahtevnoj ruti u drogiranom stanju.

Ovim postupkom, saobraćajna policija je sprečila moguću tragediju i ponovo istakla važnost rigoroznih kontrola vozača prevoznih sredstava, posebno onih koji su zaduženi za sigurnost putnika na međunarodnim putovanjima. Predstavnici prevozničkih firmi nisu bili dostupni za komentar, ali je ovaj incident jasan signal da se moraju pojačati kontrole i edukacija vozača kako bi se ovakvi incidenti u budućnosti izbegli.

(Telegraf.rs)

Video: Vozač autobusa 404 kucka poruke dok "mota" volan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    1. februar 2024 | 18:47

    Ако је ово друштво нормално онда ће обојица добити доживотну забрану управљања било којим моторним возилом!

  • Fins

    1. februar 2024 | 17:57

    Sve ode dodjavola

  • Šofer na Japanjer

    1. februar 2024 | 19:19

    Ja i dalje tvrdim da kazne služe za najsiromašnije gradjane Srbije! Kaznama se ne postiže nikakva sigurnost,poštovanje propisa i kultura u saobraćaju,mora se raditi na edukaciji vozača,ali državi su preče pare od kazni da puni budžet,baš ih briga za bezbednost gradjana!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA