Vreme čitanja: oko 1 min.

Četvorica pravosnažno oslobođena za Ćuruvijino ubistvo

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Drugostepeni sud preinačio je prvostepenu presudu kojom su Radomir Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslav Kurak bili osuđeni na kazne zatvora

  • 6
Slavko Curuvija Printskrin: Youtube/Al Jazeera Balkans, Shutterstock

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio četvoricu nekadašnjih radnika Državne bezbednosti od optužbi za učešće u ubistvu novinara i vlasnika "Dnevnog Telegrafa" Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine.

Drugostepeni sud preinačio je prvostepenu presudu kojom su Radomir Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslav Kurak bili osuđeni na kazne zatvora i pravosnažno ih oslobodio, objavljeno je na sajtu suda.

Drugom prvostepenom presudom Specijalnog suda zbog podstrekavanja na ubistvo su na iste kazne od po 30 godina zatvora osuđeni tadašnji šefa DB-a Radomira Markovića i šefa beogradskog centra DB-a Milana Radonjića, dok su kao saizvršioci u ubistvu na po 20 godina zatvora osuđeni bivši operativac beogradskog centra Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB-a Miroslav Kurak, koji je u bekstvu, pa mu je presuda izrečena u odsustvu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I am Dejan

    2. februar 2024 | 16:44

    Ajd što oslobodiše ubice, nego što ima da im isplate odštetu tj., mi kroz budžet i namete mora da platimo nečiju nesposobnost, korupciju, kriminal...

  • Z

    2. februar 2024 | 16:57

    Tako ce i Saricima.

  • K

    2. februar 2024 | 16:58

    Sta se radi....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA