≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić o oslobađajućoj presudi za ubistvo Ćuruvije: Užasno loša poruka za naš pravni sistem

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrhovni kasacioni sud neće moći da vrati pravdu u potpunosti, ali oni ne mogu da osude oslobođene ljude

  • 4
Slavko Curuvija Printskrin: Youtube/Al Jazeera Balkans, Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u emisiji "Ćirilica" na televiziji Hepi govorio je, između ostalog i o oslobađajućoj presudi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

On je rekao da je oslobađajuća presuda Apelacionog suda za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije velika nepravda i užasno loša stvar za našu zemlju.

"Užasno loša poruka za svakoga ko se bavi tim poslom u našoj zemlji, užasno loša poruka za naš pravni sistem", rekao je Vučić u emisiji Ćirilica na Hepiju.

Takođe, istakao je da je bio šokiran što je Ministarstvo pravde ćutalo tri dana.

"Bio sam šokiran time da Ministarstvo pravde ćuti tri dana. I pozovem ministarku pravde u subotu i ona mi kaže - mi se viđamo sa ovim i sa onim u ponedeljak, pa da vidimo šta je to što možemo. A vikendom ne radite?", rekao je Vučić.

Apelacioni sud je u petak objavio presudu kojom je pravosnažno oslobodio četvoricu nekadašnjih pripadnika Državne bezbednosti optužbi za učešće u ubistvu novinara i vlasnika lista Dnevni telegraf i nedeljnika Evropljanin Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine.

Na pitanje kako komentariše to što pojedini mediji pišu da je to bila "poslednja osveta Aleksandra Vučića Ćuruviji", Vučić je rekao da je upravo on tražio da se formira komisija, da se završi postupak i da krivci budu kažnjeni.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    5. februar 2024 | 22:47

    Ubistvo Ćuruvije je završeno i zašto bivša vlast nije oformila komisiju za istragu o ubistvima novinara. Trulež od opozicije se sada setili Slavka Ćuruvije jer vode prljavu kampanju protiv Predsednika Vučića.

  • Sanja

    5. februar 2024 | 22:50

    Svaki zločinac bi pravedno trebao biti osuđen i kažnjen!

  • ava

    5. februar 2024 | 22:46

    Баш тако, свака част.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA